Mirant cap al futur

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortes, explica que es buscarà una alternativa per tenir una altra cursa després de finalitzar l’Ultra Trail

Mirant cap al futur

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb la decisió ja presa de deixar de celebrar l’Andorra Ultra Trail Vallnord, el pas següent és posar fil a l’agulla per intentar buscar una alternativa, i així ho va admetre el cònsol major d’Ordino (epicentre de la cursa), Josep Àngel Mortés, en declaracions al Diari. “És evident que hem de buscar una alternativa, no ens quedarem aturats, i hem d’intentar buscar una prova que la substitueixi”, va manifestar el mandatari, que, a més, va afegir que “farem tot el que estigui a les nostres mans per fer una carrera d’aquest tipus o d’algun altre”. Per acabar, el dirigent va cloure que “hem de treballar des del minut zero per intentar tenir una altra cursa”.

Aquesta línia s’enmarca en la que ja va mostrar la ministra de Turisme, Verònica Canals, a la sessió de control del Consell General, després d’una repregunta del President suplent del Grup Parlamentari Liberal, Marc Magallón. A l’hemicicle, la titular de Turisme va explicar que si no s’arribava a un acord amb el retorn de les inscripcions i es deixava de fer la prova, una de les alternatives seria “treballar per crear una prova similar i amb les mateixes característiques i que comparteixi els valors que volem”.

Impacte per a Ordino

Tot i la necessitat de mirar cap endavant per treballar en alternatives, el cònsol major d’Ordino no nega l’impacte que tindrà la fi de la cursa per a la parròquia, i va assenyalar que “estem sorpresos i decebuts perquè és la prova més important per a Ordino, i també per al país, i ens ha donat un gran posicionament”, a més, va assegurar que “per a Ordino és esencial, però també és un esdeveniment de tot el país, amb molts corredors que venien una setmana o deu dies abans per aclimatar-se i entrenar, i estaven a la parròquia, per exemple, i això suposarà un cop per a la nostra economia”.

Mortés també va referir-se a la polèmica suscitada pel retorn de només el 70 per cent de les inscripcions un cop suspesa l’edició d’enguany, que després de les paraules de la ministra de Canals, va desencadenar el final de la prova. “Nosaltres vam complir el nostre contracte, la subvenció ja estava pagada, i després els organitzadors van decidir anul·lar la cursa pel coronavirus, i en això no hi ha res a dir”, va declarar el cònsol, que va refermar que “hi havia una tasca important abans d’anul·lar la cursa, una sèrie d’acords d’àmbit internacional, i ens havíem emplaçat a treballar per a l’any vinent”. Per acabar, va cloure que “si Andorra Turisme no donava suport a la prova, només Ordino no podia mantenir-ho”.

Reparació del contacte

Des de l’organització de l’Andorra Ultra Trail Vallnord es va anunciar que demanaran la reparació del contracte amb Andorra Turisme, després que la societat depenent del ministeri de Turisme postposés al 2021 el pagament del patrocini a causa de la suspensió de l’edició d’enguany. En cas d’aconseguir aquesta reparació, la intenció dels organitzadors és utilitzar l’ingrés per retornar el 30 per cent de la inscripció a tots els participants, ja que no hi haurà més edicions de la prova en el futur.

MÉS DE MIG MILER DE PERSONES DONEN SUPORT A L'ORGANITZACIÓ A CHANGE.ORG

Gairebé 600 persones (583 concretament al tancament d’aquesta edició) s’han adherit a una campanya a change.org a favor dels organitzadors de l’Andorra Ultra Trail Vallnord. De fet, la plataforma ha estat l’epicentre de tota la polèmica, perquè també va començar tot en una campanya al mateix lloc web en què es demanava el retorn del cent per cent de les inscripcions un cop cancel·lada la cursa d’aquest 2020. L’impulsor de la proposta de suport a l’organització, Lionel Martinol, explica que els motius per emprendre-la són que “l’organització de la cursa s’ha vist obligada a aturar l’organització dels seus esdeveniments”, i afegeix que “mitjançant aquesta petició volem transmetre als organitzadors tot el nostre suport i l’immens plaer que vam tenir a l’assistir a aquesta cursa magníficament organitzada”, per acabar, el text de la campanya realitzat per Martinol clou que “si l’Andorra Ultra Trail Vallnord es tornés a fer, en seríem els partidaris més fervents”. També va pronunciar-se durant la jornada d’ahir la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) amb un comunicat a les xarxes socials. L’escrit deia que “hem rebut amb tristesa l’anul·lació de l’Andorra Ultra Trail amb caràcter definitiu”, i s’afegeix que “Cims Màgics ha estat capaç de dur a terme un projecte emblemàtic per a Andorra que demanava una excel·lència en l’organització i que donava al país una projecció mundial en l’entorn de la muntanya que és la nostra essència”. Per acabar destaca que “la FAM lamenta que la crisi actual hagi posat en risc la continuïtat d’un dels esdeveniments esportius més importants del país”.

tracking