esports de neu

Mínimes exigents per als Jocs Olímpics d'Hivern de Pequín

El gerent de la FAE creu que la situació actual complicarà el procés per tenir representants

Mínimes exigents per als Jocs Olímpics d'Hivern de PequínARXIU / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana d’Esquí no sap ni tan sols quan podrà arrencar els entrenaments amb normalitat, però sí que sap que el dia 1 de juliol arriba una data important, ja que s’obre el període de classificació per als Jocs Olímpics d’Hivern, que se celebraran a Pequín el 2022 després que el Comitè Olímpic Internacional publiqués les mínimes. L’última cita va fer-se a Pyeongchang el 2018 i va comptar amb cinc atletes del Principat, Mimi Gutiérrez, Joan Verdú i Marc Oliveras en esquí alpí, Lluís Marín en surf de neu, i Irineu Esteve en esquí de fons.

L’exigència de les mínimes per al 2022, els criteris interns de la FAE, que cada any puja l’exigència, i la situació actual derivada del coronavirus farà complicada la presència d’una delegació tant nombrosa com la del 2018, i el gerent de la FAE, Carles Visa, va manifestar que “som conscients que s’han de fer els deures, però en una situació així es fa complicat. Ho persegueixen durant anys, però és difícil”, i va afegir que “les mínimes són força exigents en modalitats de pista com el boardercross, l’ski-cross o el freestyle, ja que hi ha poques places i a més requereixen tenir força punts”.

Pel que fa a altres modalitats com l’esquí alpí, Visa va destacar que “per quota base no semblaria molt difícil, però pels punts que es requereix serà més complicat, ja que es necessita estar entre els 30 primers a les llistes de sortida de la Copa del Món”. On sí que sembla més fàcil tenir plaça olímpica és en esquí de fons, i més veient la trajectòria satisfactòria que està arrossegant els últims anys Irineu Esteve (ja va entrar al Top-30 a Pyeongchang), i també veient els primers resultats que està obtenint Carlota Vila en categoria sènior.

tracking