TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

CURSES DE MUNTANYA

L'Ultra Trail desapareix

Els organitzadors anuncien que la cursa ja no tindrà més edicions per motius econòmics i per la "manca de suport moral"

UltimàtumFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els organitzadors de l'UltraTrailhan anunciat a través d'un comunicat a la seva pàgina web que la cursa ja no es farà mai més per motius econòmics i "sobretot morals". Els impulsors destaquen l'absència de pagament del patrocinador més important com a fet que els va impedir poder retornar l'import íntegre de les inscripcions i detallen que tampoc podien assegurar els dorsals per al 2021, ja que els contractes de patrocini encara noestaventancats i actualment pateixen unes pèrdues de 60.000 euros, tot i que afirmen que estaven disposats a assumir-les "per poder garantir lacontinuïtatde l'esdeveniment". El punt més important de la decisió, segons els organitzadors, ha estat "la manca de suport moral" perquè "ens hem quedat sense ganes de lluitar sols. Ens han tallat les ales; ningú no és profeta en la seva terra..." i acaben la nota amb un agraïment a tots els participants i col·laboradors de les onze edicions de la cursa.

Ultimàtum

Un avís seriós. La ministra de Turisme, Verònica Canals, es va mostrar taxativa en la sessió del Consell General. La titular de la cartera va assegurar que Andorra Turisme retirarà el patrocini i trencarà la seva relació contractual amb Cims Màgics, l’empresa organitzadora de l’Andorra Ultra Trail, si aquesta no rectifica la voluntat de retenir el 30 per cent del cost de les inscripcions per a l’edició del 2021.

A preguntes de la consellera general de terceravia+Unió Laurediana Carine Montaner, Canals va explicar que la decisió d’efectuar només la devolució del 70 per cent de les inscripcions no era “comercialment escaient” i que es va contactar amb l’empresa per buscar una alternativa comercial per als que hi estaven inscrits. La ministra, per tot plegat, va demanar que “es reconsideri la decisió i es proposin alternatives que no suposin cap pèrdua econòmica per als inscrits”. La titular de Turisme va destacar la feina que ha fet l’Andorra Ultra Trail en els onze anys d’existència per posicionar el país com a destinació esportiva, i va assenyalar que es treballarà per intentar allargar la relació, però, va insistir que si l’organització manté la seva postura es veurà obligada a posar fi a la relació contractual: “La voluntat és posposar el patrocini previst al 2021, però si no es rectifiquen en actuacions que poden menystenir la imatge i el nom del país, l’objectiu del nostre patrocini no estarà degudament justificat i, per tant, ens veurem obligats a no continuar amb la relació”, va subratllar de manera contundent Canals. A més, la ministra va exposar que la decisió de “suspendre, que no cancel·lar”, l’Andorra Ultra Trail i solucionar “posposar-la” fins a l’any 2021 es va prendre de “comú acord” i que es va modificar el calendari de pagaments vinculats al patrocini. Canals no va amagar que la notícia de no reemborsar la totalitat del preu de la inscripció –entre 70 i 250 euros– i el fet que l’organització es quedés el 30 per cent per “despeses de gestió” va causar un malestar important.

Per part seva, Carine Montaner va indicar que el seu neguit, la seva pregunta, “anava dirigida per un tema d’imatge. Som un país petit, som fràgils i l’únic que volia aconseguir era el reemborsament del cent per cent per als inscrits”. A més, va “encoratjar” la ministra Canals a mantenir obertes les negociacions amb l’organització per arribar al compromís “d’aconseguir aquest objectiu”.

UNA CURSA SIMILAR, UNA DE LES ALTERNATIVES

El president suplent del grup parlamentari liberal, Marc Magallón, va exposar que, a banda de “desitjar que les negociacions arribin a bon port”, amb referència a la possibilitat d’aconseguir que els organitzadors reemborsin el cent per cent de les inscripcions, una competició similar “podria donar continuïtat”. La ministra Canals va replicar que, efectivament, en una situació així i davant la possibilitat que els organitzadors decideixin no reprendre l’activitat i que no es celebri l’Andorra Ultra Trail de l’any vinent, una de les alternatives serà “treballar” per crear una prova similar i “amb les mateixes característiques i que comparteixi els valors que volem”. Per tant, el ministeri i Andorra Turisme tenen previst, si s’escau, buscar una alternativa.

tracking