poliesportiu

Més i millor

La segona fase de la represa de l’activitat esportiva permet el retorn d’uns 300 esportistes federats des d’avui

Més i millorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 300 nous esportistes federats poden entrenar des d’avui amb l’entrada en vigor de la segona fase de la represa de l’activitat esportiva. A més, aquells 128 professionals que ja es van reincorporar a l’activitat el 4 de maig gaudeixen des d’avui de millors condicions, ja que tindran una franja de temps més àmplia per exercitar-se i també se’ls reubicarà en diversos escenaris.

Per exemple, els més de 20 pilots professionals de motos que hi ha al país podran entrenar des d’avui al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa. Els corredors es dividiran en dos grups i en diferents franges horàries (entre les 10 i les 19 hores) per tal que no hi hagi més de deu corredors alhora al traçat. Aquesta mesura beneficiaria especialment els nou residents de MotoGP, que després d’un parell de setmanes entrenant a Naturlandia podran fer-ho ara sobre l’asfalt. La nova fase també beneficia els ciclistes, ja que des d’avui poden entrenar a qualsevol carretera de muntanya evitant nuclis urbans (ja no només al coll d’Ordino i a Arcalís) i tenen una franja de 9 a 19 hores, i no d’11 a 14 hores com fins ara. Una altra de les novetats és que a més dels professionals, també poden beneficiar-se d’aquestes mesures els pilots de motos i ciclistes federats que competeixin en l’àmbit internacional.

Un altre col·lectiu que es beneficia de la segona fase és el dels tennistes professionals (actualment resideixen al país els espanyols Albert Ramos i Georgina Garcia, i l’argentí Marco Trungelliti), que podran entrenar durant quatre hores al complex PrinciEsport de Santa Coloma. A més, amb l’entrada en vigor d’aquesta normativa, també milloraran els seus entrenaments bona part dels esportistes becats pel programa ARA (Alt Rendiment d’Andorra). Així doncs, els esquiadors de fons becats podran concentrar-se a la residència d’entrenament en alçada de Naturlandia, els nedadors podran tornar a l’aigua a la piscina del Centre Esportiu d’Ordino els propers dies, i els corredors de la FAM becats també podran fer entrenaments de muntanya en horaris coordinats amb la secretaria d’Estat.

Per últim, els becats del programa ARA d’altres disciplines i els federats que competeixin internacionalment podran entrenar cada dia en un espai adaptat al Centre de Tecnificació d’Ordino.

El futbol, en espera

Qüestionat pel possible retorn de la Lliga Multisegur Assegurances, el ministre portaveu, Eric Jover, va manifestar que “no està previst que es reprengui, de moment. Estem treballant i no hi ha cap calendari tancat ni cap decisió presa en aquest sentit”. Encara no està previst que puguin entrenar als terrenys de joc.

MÒNICA DORIA TORNA A ENTRENAR AL PARC OLÍMPIC DEL SEGRE DOS MESOS DESPRÉS

L’única representant andorrana als Jocs Olímpics de Tòquio (fins al moment), la palista Mònica Doria, ha pogut tornar als entrenaments aquesta setmana després de l’obertura del Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell des de dilluns. L’esportista feia gairebé dos mesos que no podia remar i va manifestar al Diari que “estic molt bé i força contenta, ja era molt de temps i en tenia moltes ganes”. Pel que fa als protocols per a aquest retorn, la palista va explicar que “només podem fer-ho una o dues hores al dia i entrenem en grups força reduïts de sis o set persones”. A més, va afegir que “com que estem a l’aigua i a l’aire lliure és força diferent. Els vestuaris i el gimnàs estan tancats, hem de venir canviats des de casa”. El retorn a la competició queda encara un pèl lluny, tot i que s’està estudiant poder-ne disputar alguna a finals d’agost. Doria va assenyalar que “no està clar encara el que faran, diuen que potser intenten programar alguna cosa a final de setembre o octubre, però no hi ha res clar”. Aquest canvi en el calendari obliga també a una modificació del planning d’entrenaments, i per això Doria va declarar que es pren aquest moment “com una pretemporada més llarga, amb un volum més alt d’entrenaments”, i va cloure que “tot el que es pugui anar millorant dintre de l’aigua ho hem d’anar fent, però també tenint clar que no tenim cap objectiu a curt termini”.

tracking