reportatge

Por de sortir de casa

El neguit al desconfinament i la por de sortir de nou al carrer és un dels problemes amb què la gent es pot trobar després de romandre 50 dies tancat. Les psicòlogues de Psico B Sònia Bigordà i Mariona Buxó parlen de tot plegat

Por de sortir de casaPSICO B

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La quarantena s’està allargant més del que estava pressupostat a mitjan març quan va esclatar la crisi sanitària i aquest fet està provocant neguits en alguns sectors de la població. És una evidència que a molta gent li costa gestionar correctament les emocions durant una etapa de confinament però darrerament, es detecta certa por de sortir de casa,n de tornar a la rutina, perquè el virus està present. Un neguit de cara al desconfinament, una espècie de Síndrome d’Estocolm a què el MoraBanc Andorra va voler aportar una mica de llum a les seves Confinolis sessions.

Les psicòlogues de Psico B Sònia Bigordà i Mariona Buxó van analitzar el perquè d’aquesta por que algunes persones poden manifestar davant del desconfinament. “Primer hem d’analitzar què és la normalitat -introdueix Bigordà- perquè a mitjà termini no ho serà tal com la coneixíem” abans de l’esclat de la crisi. “Ens hem adaptat bé al confinament però això crea dubtes, ansietat i tot allò que genera no tenir quelcom sota control. Hi ha gent que té por de sortir, de la infecció, del que es trobarà i del que passarà a partir d’ara”, afegeix. En aquest sentit, Bigordà detalla que aquesta problemàtica s’ha detectat, sobretot, en adolescents que s’han acomodat tant a no sortir i a crear rutines a les xarxes socials i amb la tecnologia que els costa sortir de casa. Una pandèmia és una problemàtica que ningú ha patit i és normal tenir ansietat i desconèixer algunes reaccions. El MoraBanc porta una setmana entrenant i cada dia ha fet un pas més a l’hora de reprendre sensacions tot i mantenir les prudents mesures. En aquest punt intervé Mariona Buxó, que subratlla que “és lògic que cada dia que passi, l’ambient sigui diferent en els entrenaments, els ànims pugin i les sensacions siguin millors. Passarà amb tot”. “Ens hem trobat amb esportistes de base i professionals que reconeixen que, sols a casa, no tenien ganes d’exercitar-se i és normal. S’ha d’entendre que s’ha d’anar a poc a poc i marcar-se petits objectius”, exposa Bigordà. El que sembla clar és que la realitat s’ha de redefinir i s’ha d’aprendre a conviure amb aquesta nova situació.

tracking