Expedientats Joan Verdú i Cande Moreno per saltar-se el confinament

El Govern obre un expedient a Joan Verdú i Cande Moreno, presents a la festa en un xalet d’Aixirivall on, fins i tot, va irrompre la policia

Expedientats Joan Verdú i Cande Moreno per saltar-se el confinament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Cultura i Esports va obrir ahir un expedient a dos esportistes de l’equip nacional d’esquí, Joan Verdú i Cande Moreno, que van estar presents en una festa particular en un xalet d’Aixirivall el passat cap de setmana saltant-se el confinament i on, fins i tot, va irrompre la policia. Els dos afectats, que formen part del Programa d’Alt Rendiment d'Andorra (ARA), tenen prohibit, a més, des de dimarts passat, poder gaudir de l’entrenament previst en la primera fase d’obertura de les activitats esportives. Segons va reflectir el Govern en un comunicat, el comportament dels esquiadors “contravé el principi de responsabilitat i exemplaritat signat que han de mantenir els esportistes, que a més estan becats per l’Estat”. A més, van afegir que “els fets ocorreguts també contravenen les recomanacions i consells emesos pel Govern amb la voluntat de prevenir els contagis”. Els dos implicats es van mostrar penedits a les xarxes socials. Verdú va reconèixer que “sóc un dels dos esquiadors que van assistir a la polèmica festa. Voldria disculpar-me públicament per la meva conducta poc solidària i poc respectuosa en aquests moments tan difícils i complicats per al nostre país. Ha estat un acte irreflexiu i irresponsable”. Moreno va apuntar que “vaig assistir a la festa del vídeo que s’ha difós. Trobar arguments per justificar aquest acte m’és del tot impossible. Vull mostrar el meu penediment i aquest comportament no es tornarà a repetir. He comès un error i demano disculpes”. Mentrestant, la FAE no amaga el seu malestar i va mostrar la seva “disconformitat amb la presència de dos dels nostres esportistes en una festa particular fent cas omís a la normativa vigent de confinament”. Arran d’aquesta situació i una vegada reunida la junta directiva en sessió extraordinària el passat dimarts per analitzar els fets, la federació va decidir “iniciar un procés d’obertura d’expedient als implicats”. Així, des de l’ens es va assegurar que el Govern va estar informat en tot moment d’aquesta decisió i que l’executiu “també està en el seu dret d’haver obert un expedient”. La FAE va subratllar que òbviament “està d’acord que es compleixin totes les normes” i que “la postura de Govern és l’adequada”. Ara mateix, els implicats tenen un marge de 15 dies, des del dimarts 5 de maig, que és la data que es va fer efectiva l’obertura d’expedient, per presentar les al·legacions que estimin oportunes. Com a mesura preventiva, la FAE ha decidit prohibir la presència dels dos afectats en cap activitat dirigida per la federació durant 15 dies i un cop es compleixi el termini per presentar al·legacions es plantejaran les possibles sancions.

Des de la FAF es considera que aquest tipus de comportaments podrien suposar un risc per a altres membres de l’equip que sí que han seguit les recomanacions sanitàries.

tracking