L'ACB podria tenir 20 equips el curs vinent

La Federació Espanyola anuncia dos ascensos a la Lliga Endesa i el sènior B dona per acabat el curs

L'ACB podria tenir 20 equips el curs vinentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió delegada de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va decidir ahir donar per acabada la temporada regular en totes les seves competicions sense descensos i fixa les diferents fases d’ascens, en cas que les autoritats sanitàries ho permetin. En aquest sentit, la decisió que no hi hagi descensos aquesta temporada a la Lliga Endesa i el ferm propòsit, ja oficial, de la FEB perquè pugin els dos millors de la LEB Or provoca un conflicte d’interessos de cara a la temporada 2020-2021, que podria veure una ACB amb 20 equips.

L’ACB, després d’anunciar el nou format triat amb 12 equips en una lligueta de dos grups de sis a celebrar en una única seu per acabar la temporada, ja va anunciar que no hi hauria descensos i la intenció que la competició es mantingui en 18 equips el proper curs. Una voluntat que topa frontalment amb els interessos dels equips capdavanters de la LEB Or i de la FEB. L’òrgan va comunicar que es disputarà, sempre que les autoritats sanitàries ho autoritzin, una fase d’ascens a l’ACB que es disputaria abans del 30 de juny. El 25 de maig serà la data límit per decidir si es pot jugar per l’ascens i, en cas que no sigui possible, la comissió delegada de la FEB va regular també quins equips ascendirien. En aquest cas pujarien a l’ACB els equips classificats com a primer i segon amb data del 8 de març, quan es va cancel·lar la competició i, per tant, el Carramimbre CB Ciutat de Valladolid i el Delteco Guipúscoa serien nous equips de la Lliga Endesa.

Fi de curs per al Sènior B

Atenent que la Federació Espanyola va decretar la finalització de totes les seves lligues regulars, el sènior B, el MoraBanc Vivand, dona per acabada la seva temporada al grup C-A de la Lliga EBA. Una temporada per oblidar, amb molts entrebancs, marcada per les lesions –entre les quals la de Cinto Gabriel– i la irregularitat del grup. El sènior B clou el curs en onzena posició amb 6 victòries i 15 derrotes i en la darrera jornada disputada va caure al Prat Gran d’Escaldes davant del CB Martorell per 68 a 78.

Així, tampoc hi haurà descensos a Primera Nacional masculina i es produiran fins a sis ascensos a LEB Plata. Pujaran directament els primers classificats de les cinc conferències (A, B, C, D i E) a data de 8 de març, és a dir, Aquimisa Carabajosa, NCS Alcobendas, CB Universitat de Vic, CAM Enrique Soler i el Guillén Grupo Alginet. A més, es determinarà un sisè ascens en virtut d’un rànquing entre els millors classificats de les cinc conferències.

COLOM: "ENTRENAR AIXÍ ÉS MOLT ESTRANY"

Un dels capitans del MoraBanc Andorra, Guille Colom, va explicar als canals oficials del club com estaven sent les rutines de la tornada als entrenaments. El base andorrà va ser força sincer en comentar que “entrenar així és molt estrany, no podem coincidir amb cap company”. Colom va explicar que aquest tipus de sessions preparatòries “estan bé per anar recuperant el feeling i agafant una mica la forma, però es troba a faltar treballar en equip i poder competir”. Durant aquesta primera setmana de tornada a l’activitat, els jugadors han fet un seguit d’exercicis físics i amb pilota, per torns, en l’àmbit individual i repartits en dies alterns.

tracking