x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tennis

Entre les grans

Vicky Jiménez Kasintseva disputarà l’Open d’Austràlia del 2021 en categoria sènior
Vicky Jiménez a la Rod Laver Arena de Melbourne després de vèncer a l'Open d'Austràlia júnior.

Entre les grans

Vicky Jiménez a la Rod Laver Arena de Melbourne després de vèncer a l'Open d'Austràlia júnior.

AUSTRALIAN OPEN
Actualitzada 09/05/2020 a les 07:11
Vicky Jiménez Kasintseva segueix cremant etapes ben ràpidament, i després de proclamar-se campiona de l’Open d’Austràlia júnior al febrer amb només 14 anys i debutar al circuit professional al març a Amiens, ja sap quin serà el seu següent gran repte, el debut en un Grand Slam en categoria sènior, que es produirà a principi del 2021, també en l’Open d’Austràlia, sempre que hagi tornat la normalitat al món de l’esport després del coronavirus i el campionat es pugui disputar sense problemes.
És tradició que el torneig australià atorgui una invitació per al quadre gran als vencedors del quadre júnior i enguany no ha estat una excepció. De fet, segons ha pogut saber el Diari, l’organització ja va entregar una carta a la jove tennista al febrer després d’imposar-se al campionat júnior. Aquesta wild-card dona accés a disputar el quadre principal de l’Open d’Austràlia en categoria sènior si s’està entre els 200 millors del món, i en cas de no estar al Top-200 dona el bitellet per a la fase prèvia del Grand Slam. Aquest serà el cas de Vicky Jiménez Kasintseva per al torneig australià, en què haurà de disputar la prèvia a principi de gener. El quadre principal del campionat està programat del 18 al 31, i les fases prèvies es disputen habitualment durant la setmana abans.

Lògicament, l’objectiu en aquest debut històric no serà ni de bon tros ni guanyar ni repetir la gesta aconseguida en categoria júnior, sinó seguir amb la progressió i obtenir experiència de cara al futur. De fet, el pare i entrenador de la jove tennista de 14 anys, Joan Jiménez, va explicar al Diari que “per a nosaltres és una situació molt interessant i una oportunitat molt bona de poder fer un salt més a la seva carrera”, i va afegir que “aquesta experiència també servirà per aprendre, perquè al final és el més important el primer cop que vas a un campionat com aquest. Aprendre a saber on estem, què hem de fer i què hem de seguir aprenent de cara al futur”.

Pendent del retorn
L’esclat del coronavirus i la crisi sanitària va agafar a Vicky Jiménez Kasintseva a Amiens, on va estrenar-se al circuit professional, i tot seguit va desplaçar-se a Sitges, on resideix habitualment amb la seva família pel confinament. Des de llavors, la jove tennista no ha pogut tocar la raqueta i el seu pare, Joan Jiménez, va destacar que “estem d’aturada total, fem una mica de físic a casa, el que bonament podem, i córrer una mica i també alguna cosa anaeròbica”. Sobre la tornada amb normalitat als entrenaments, va assenyalar que “els esportistes professionals poden entrenar des de dilluns, però no està clar ni com ni on perquè els clubs no saben com han d’operar ni com han d’obrir, i si no obren els clubs és impossible jugar”.

La situació no és igual arreu del món i hi ha llocs on els tennistes poden entrenar, com als Estats Units o Suècia, i és per això que Jiménez va confessar que “teníem en ment marxar a Suècia per poder entrenar allà perquè el confinament no era igual i teníem possibilitats, però al final no ens van deixar sortir”, i va cloure que “al final tindrem una aturada de dos mesos que anirà bé per tenir més frescor, preparar-nos i tornar amb més gana. Al final estem ben posicionats al rànquing, hem de seguir formant-nos i no en queda altra”.
Pel que fa al retorn, en aquest aquest cas a la competició, els calendaris segueixen en l’aire. De moment els circuits estan aturats fins al 8 de juliol, però ja s’està parlant d’allargar, com a mínim, la suspensió fins al 8 d’agost. En aquest sentit, Joan Jiménez va manifestar que “serà difícil que tornin els tornejos tan aviat perquè no deixa de ser moure gent d’aquí cap allà i tot està en l’aire també per a la circulació aèria, per exemple”, i va agregar que “el que sí que sembla és que s’obriran alguns circuits en l’àmbit nacional, i intentarem jugar una mica el que puguem en aquests tipus de tornejos”.

On tampoc podrà ser Vicky Jiménez és als Jocs dels Petits Estats de l’any vinent, que van ser suspesos, i el pare i entrenador de la tennista va manifestar que “és una pena, tenia ganes de jugar i crec que era bo per al país, però haurem d’esperar”.
Etiquetes
  • #1 estevet
    (09/05/20 19:31)

    Massa jove. La cremareu abans d'hora.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts