x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
curses de muntanya

Sense Comapedrosa

La pandèmia de la Covid-19 i la incertesa sobre l’evolució fan inviable una prova de les característiques de l’SkyRace
Aquest any no es podrà viure una sortida com la de l'edició passada de l'SkyRace Comapedrosa.

Sense Comapedrosa

Aquest any no es podrà viure una sortida com la de l'edició passada de l'SkyRace Comapedrosa.

Actualitzada 08/05/2020 a les 07:18
La pandèmia de la Covid-19 segueix clavant les seves urpes sobre les competicions esportives i, tot i els esforços, l’SkyRace Comapedrosa queda ajornada fins al juliol del 2021. L’organització va confirmar que la prova, que enguany tenia la categoria Super Sky i s’havia de celebrar el 29 de juliol, es cancel·la i es disputarà l’estiu de l’any vinent. Malgrat la suspensió, els actors implicats treballen perquè la cursa mantingui la categoria de Super Sky de cara a l’edició del 2021.
Josep Marticella, el director general de Vallnord-Pal Arinsal, va destacar que l’objectiu principal en aquests moments estava centrat “a protegir els corredors i totes les persones que hi puguin assistir”. En aquest sentit, semblava evident que la crisi sanitària impediria realitzar un esdeveniment d’aquestes característiques i que mou tanta gent. El director de la cursa, Albert Balcells, va apuntar que “les complicacions a Andorra i en l’àmbit mundial de la Covid-19 han fet que haguéssim de prendre una difícil decisió conjuntament amb totes les administracions i entitats afectades, entenent que la millor opció per a aquesta prova era passar-la directament al calendari del 2021”.

Des de l’organització van lamentar “profundament” aquesta determinació, “degut a l’esforç de corredors, organització i entitats locals”. També es va comunicar que tots els corredors que hi havien de participar rebran un correu on trobaran les opcions, o bé poder conservar la inscripció per al 2021 o el retorn del cent per cent del cost de la inscripció. El comú de la Massana i els patrocinadors cobriran, en part, les despeses ocasionades per l’anul·lació de la prova.

PRESENTAT EL CALENDARI DE LA TEMPORADA, ADAPTAT I ATAPEÏT
La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va presentar ahir el calendari provisional de les curses del circuit internacional, en què seran presents els membres de la selecció nacional: Òscar Casal i Marc Casal en la categoria sènior N1, Arnau Soldevila en categoria júnior N2, i Sintu Vives, David Méndez, Carlos Fernández, Imma Parrilla, Julio Rodrigues, Sabrina Solana i Pere Riba en categoria sènior N3. Un calendari que, tenint en compte la situació actual, ha quedat escapçat i s’ha hagut d’adaptar a les diferents casuístiques.

La temporada anirà de l’agost a l’octubre, i començara el 21 d’agost amb la Matterhorn Ultraks de Zermatt de 25 quilòmetres i quasi 3.000 metres de desnivell positiu. Tots els corredors realitzaran curses de curta o mitja distància per tal que puguin mostrar la seva capacitat d’adaptació. En aquest sentit, Marc Casal va reconèixer que “ho hem estat parlant amb el Fabrizio [Gravina] d’intentar introduir alguna cursa de més llarga distància. Penso que puc rendir més a distàncies llargues i, tot i que cada any costa més, el meu rendiment és millor que en distàncies més curtes”. Tenint en compte les dificultats de tots per poder entrenar, el seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, va destacar la motivació que els corredors segueixen tenint per competir en aquest nou calendari que també inclou la Hochkönig Skyrace d’Àustria; la Gorbeia Suizen de Zuanuri; la Limone Sky Extrem de Limone sul Garda i l’Skyrace des Matheysins de Saint-Honoré. Per la seva part, Carlo Ferrari, director tècnic de la FAM, va afegir que les noves incorporacions –Arnau Soldevila, Sabrina Solana i Pere Riba– faran que la selecció sigui molt més versàtil. A més, va afegir que “la incorporació de Sabrina Solana i la possible participació d’Andrea Sinfreu en alguna cursa Youth també han fet que l’equip tingui més presència femenina”.
Precisament, dues de les cares noves, Arnau Soldevila i Sabrina Solana, no es van voler mullar pel que fa a objectius, però, en el cas de Soldevila, “tinc molt clar que vull agafar experiència i donar la millor versió i no pensar en els resultats”. “Em vull treure pressió”, va afegir. Solana va comentar que “potser hauré de fer curses que no són la meva especialitat però si he de sortir de la meva zona de confort ja m’està bé”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts