Vacances anticipades

L’FC Andorra acaba el curs després que l’RFEF finalitzi la Segona Divisió B

Vacances anticipadesFERNANDO GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ara sí, els jugadors de l’FC Andorra ja són de vacances després de la proposta feta ahir per la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) de donar per acabat tot el futbol no professional al país veí (a expenses de poder disputar un play-off d’ascens exprés si les condicions sanitàries ho permeten), tal com va explicar el Diari a la seva edició d’ahir. De fet, bona part de la plantilla tricolor ja ha anat deixant durant els últims dies el país i són una minoria els que segueixen al Principat. La decisió de l’RFEF encara no és ferma perquè l’ha de ratificar la junta directiva i la comissió delegada de l’entitat (ho faran avui i demà, respectivament), però és un pur formalisme, ja que tots dos òrgans estan controlats pel president Luis Rubiales i l’aprovaran.

Segons la proposta feta pública ahir, la lliga regular es dona per acabada sense descensos i s’intentarà disputar un play-off d’ascens amb el format habitual (els quatre primers de cada grup jugant contra rivals d’un altre grup) però a partit únic en un camp neutral i en format de concentració, possiblement al Pinatar Arena de Múrcia. Pel que fa a la fase d’ascens de Tercera a Segona B, també la jugaran els quatre primers, però en aquest cas d’un mateix grup, així que només pujarà un equip de cada comunitat autònoma espanyola.

El director esportiu de l’FC Andorra, Jaume Nogués, va manifestar que “es dona la lliga per finalitzada i ara ens hem de centrar a analitzar com quedarà la temporada que ve i posar-nos a treballar”, i va afegir que “seguirem a Segona Divisió B i ara hem de treballar en la confecció del club per a aquesta categoria”. Precisament en aquest aspecte, Nogués va assenyalar que “d’entrada això donarà més temps per preparar la temporada, però també hi ha incertesa i tampoc ens permet començar a treballar en coses clares com incorporacions o l’ampliació o no de l’staff”.

INICI A L’OCTUBRE AMB SUBGRUPS

Pel que fa a la propera temporada està previst que arrenqui la primera setmana d’octubre amb un format diferent a l’habitual. Com que hi haurà 100 equips a Segona B es faran cinc grups i no quatre, i cadascun dels grups estarà dividit en dos subgrups. A més, de cara al curs 2021-2022 s’impulsarà la categoria intermèdia entre Segona A i Segona B, coneguda com a Segona B Pro, amb dos grups de 20 equips.

El president de la Federació Catalana (i vicepresident de l’espanyola), Joan Soteras, va explicar en declaracions a TV3 el format de la propera campanya, força més enrevessat i que s’aprovarà properament. Cada equip jugarà una lliga de 18 partits amb anada i tornada contra els nou rivals del seu subgrup. Els tres primers d’aquesta classificació (sis equips) faran una lligueta per determinar els quatre primers de cada grup, que són els que acabaran lluitaran per pujar a Segona A, mentre que la resta anirà a la Segona B Pro. El quart, cinquè i sisè de cada subgrup també farà una lligueta per veure qui puja a Segona B Pro, i els quatre últims en faran una altra, en aquest cas per evitar el descens a Tercera.

LA DECISIÓ DE L'RFEF TAMBÉ DONA PER ACABADA LA CAMPANYA DEL SANT JULIÀ

El CE Sant Julià ja sap també des d’ahir que ha acabat la temporada al grup 2 de la Tercera Divisió del futbol sala espanyol. Dintre de la proposta de l’RFEF per resoldre les competicions no professionals, s’hi inclou també el futbol sala, i pel que fa a la Segona B i Tercera la decisió que s’ha de ratificar avui i demà inclou donar per finalitzades les competicions sense descensos, i intentant disputar un play-off d’ascens de manera exprés si ho permeten les condicions sanitàries. En tot cas, com que el conjunt lauredià estava en cinquena posició i no tenia opcions de disputar les fases d’ascens a Segona Divisió B (la jugaven els dos primers), donen ja la temporada per finalitzada. El tècnic del CE Sant Julià, Jorge Dias, va manifestar al Diari que “era el que esperàvem i aquesta era l’opció més coherent de totes”, i va afegir que “el més normal era que no es jugués i veurem que passa amb els ascensos, és complicat”. L’entrenador també va assegurar que “no sé si serà just per a tothom però alguna cosa s’havia fer”, i va cloure que “hi havia molts dubtes i no sé per què han trigat tant”. Amb aquesta decisió, el CE Sant Julià seguirà un any més a la quarta categoria del futbol sala espanyol i està per veure com es reestructuraran els grups (ara n’hi ha dos de 16 equips), ja que en no haver-hi descensos i sí possibles ascensos, s’ampliarà el nombre de conjunts.

tracking