Poliesportiu

Govern atorgarà gairebé 50.000 euros

Mònica Doria, la més reconeguda amb 16.400 euros, seguida d’Irineu Esteve amb 5.800

Govern atorgarà gairebé 50.000 eurosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va fer pública ahir l’adjudicació dels premis que s’atorguen per al catorzè cicle del programa d’alt rendiment d’Andorra (ARA). Així, es va atorgar un total de 49.000 euros en reconeixements als esportistes més destacats del país durant el període del setembre del 2019 a l’agost d’aquest any. Malgrat acollir aquest període, s’han inclòs les medalles aconseguides per la delegació andorrana als Jocs dels Petits Estats de Montenegro, que han esdevingut clau a l’hora de repartir els premis.

Un total de 21 esportistes han estat reconeguts pels seus mèrits on destaca, especialment, Mònica Dòria amb 16.400 euros. Els competidors de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) Irineu Esteve i Mireia Gutiérrez la segueixen a la llista de premiats, amb 5.800 i 4.800 euros, respectivament. L’esquiador adaptat Roger Puig i el surfista de neu Lluís Marín són els següents en quantitat de premis, amb 4.000 i 3.000 euros, mentre que el karateka Silvio Moreira rebrà 2.000 euros. Pol Moya i Nàdia Tudó percebran 1.500 euros, i a continuació hi ha un grup de set esportistes amb un premi de 1.000 euros, format per Abel Bernal, Xavi Folguera, Jorge González, Marcos Sanza, Nahuel Carabaña, Xavi Areny i Philippe Santmann. Finalment, sis esportistes més han estat premiats amb un quantitat de 500 euros. Són Mònica Ramírez, Dayane Huerta, Lia Povedano, Alda Babi, Bernat Lomero i Bruno Santmann. La setmana passada, a més, es van tancar les beques del programa d’alt rendiment d’Andorra (ARA) per un valor de 331.659 euros i es van repartir entre 50 esportistes del país.

subvencionsSD’altra banda, segons va publicar ahir el BOPA mitjançant un edicte, el Govern va obrir la convocatòria pública per a la concessió de les ajudes de l’any 2020 a les entitats esportives legalment constituïdes. La convocatòria està oberta fins al 21 de maig d’aquest any i l’objectiu de la convocatòria, de caràcter urgent, és poder adjudicar aquestes ajudes amb la màxima rapidesa i celeritat possible. D’aquesta manera, l’executiu espera que les diferents entitats esportives que presentin les seves candidatures no vegin perjudicat el seu correcte funcionament.

tracking