L'ACU no descarta demandar l'Andorra Ultra Trail

Ja ha presentat queixes tant al Raonador del ciutadà com al departament de Consum

L'ACU no descarta demandar l'Andorra Ultra Trail

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La polèmica amb les inscripcions de l’Andorra Ultra Trail Vallnord segueix ben viva i l’ACU (Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris) no descarta presentar una demanda col·lectiva contra l’organització per “apropiació indeguda”. El que ja ha fet, de moment, és presentar dues reclamacions, una al Raonador del ciutadà i una altra al departament de Consum del Govern.

Quan es va decidir suspendre la prova a causa de la crisi sanitària derivada del coronavirus, l’organització de la cursa va decidir que només retornaria el 70 per cent de les inscripcions a tots aquells corredors que s’havien apuntat a la prova, una decisió que va crear força malestar entre els participants,

Els promotors van argumentar que només reemborsarien aquest percentatge perquè “el 30 per cent restant correspon a les despeses de gestió que l’organització ha tingut els últims mesos, com la compra de material, formació de voluntaris, lloguer de local i equipaments o personal i comunicació”. Aquestes explicacions, però, no van convèncer la majoria de participants, que van mostrar la seva disconformitat a les xarxes socials i que, fins i tot, van engegar una campanya a la plataforma change.org amb unes 700 persones per reclamar la devolució íntegra.

L’Andorra Ultra Trail s’escuda en l’article 20 del reglament, que parla sobre el recorregut, i diu que “en cas de força major l’organització es reserva el dret de suspendre, neutralitzar o modificar les franges horàries, el recorregut i/o els avituallaments. En aquest cas no es farà cap devolució”. Des de l’ACU, però, creuen que aquest article es podria tractar d’una clàusula abusiva, segons la Llei de consum, i quan hi ha una disputa en un article s’ha de resoldre “favorablement al consumidor”, segons el president de l’entitat, Lluís Ferreira. A més, des de l’associació es creu que “les despeses com els treballadors o la web no s’han d’imputar als corredors, com sí que podria fer-se amb l’avituallament, però a tres mesos vista dubto que estigui comprat”. L’associació es troba ara a l’espera de rebre alguna resposta, i abans d’emprendre el camí judicial.

La polèmica també ha esquitxat els patrocinadors (Andorra Turisme, Vallnord o Andorra Telecom), i ha transcendit que hi ha malestar per la decisió presa. En aquest sentit, l’ACU es va posar en contacte amb els patrocinadors, i van explicar que “la mala imatge no afecta només la cursa, afecta negativament la marca Andorra i tots els patrocinadors”.

tracking