Sense europeus

FIBA Europa suspèn els Campionats d’Europa de Petits Estats i els de seleccions de base a causa del coronavirus

Sense europeusFIBA EUROPA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La situació sanitària derivada del coronavirus segueix afectant de ple el món de l’esport amb la suspensió o ajornaments de diferents tornejos i campionats, i l’últim exemple va ser la decisió que va anunciar FIBA Europa de posposar tots els Europeus que s’havien de celebrar aquest estiu, en què fins a cinc seleccions tricolors hi havien de participar. L’organisme va anunciar en un comunicat que “veient la situació crítica i extraordinària a tot Europa, i amb la voluntat de protegir la salut i la seguretat de jugadors, entrenadors, àrbitres i aficionats, hem decidit cancel·lar els 16 Europeus”. A més, aquesta resolució també afecta l’Europeu de Petits Estats, que també s’havia de fer a l’estiu.

La decisió afecta de ple a la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB), ja que les seleccions nacionals tenien previst participar a cinc tornejos aquest estiu. L’absoluta masculina s’havia de desplaçar a Irlanda per disputar l’Europeu de Petits Estats, mentre que la femenina havia de tornar a la competició amb l’Europeu de Petits Estats a Xipre. Sobre aquestes dues cites, la FIBA decidirà properament si es reubiquen en el calendari o no, ja que el 2021 s’haurien de fer els Jocs dels Petits Estats d’Andorra i no es podria fer el campionat el 2021. Pel que fa a la base, tots els tornejos s’ajornen a l’estiu del 2021. En aquest cas, les seleccions masculines sub-18 i sub-16 s’havien de desplaçar a Mònaco i Kosovo, respectivament, per disputar el Campionat d’Europa C, mentre que el combinat sub-18 femení havia de fer d’amfitrió de l’Europeu C al Poliesportiu. En aquests casos, la FIBA va informar que les seus que havien estat designades per a aquest 2020 tindran prioritat per acollir els tornejos el 2021 si ho desitgen. El director tècnic de la FAB, Jaume Tomàs, va explicar que “no hem decidit si ho demanarem, perquè anàvem conjuntament amb la secretaria d’Estat d’Esports i ja ho parlarem quan toqui”.

Des de la federació es van mostrar totalment comprensius amb la situació. Així, Tomàs va assenyalar que “és una decisió lògica i sensata veient el que està passant a tot el món”, i va afegir que “ho compartim al cent per cent i ja veurem què passa quan toqui i torni la normalitat perquè ara no és el més rellevant, que és poder acabar amb aquesta pandèmia”. El director esportiu de la FAB va declarar que “crec que han trigat a fer-ho públic perquè són moltes competicions”, i va cloure que “per nosaltres era important saber com abans millor si anar-hi o no perquè tenim recursos limitats i, per exemple, ja teníem els viatges agafats”.

ALTRES DECISIONS

L’executiva de FIBA Europa també va decidir ajornar l’assemblea que hi havia prevista al maig a Vilnius, Lituània, fins a l’agost, i garantir els pagaments a les diverses federacions de la quota per participar als Europeus de base tot i que finalment no s’arribin a celebrar. El director executiu de FIBA Europa, Kamil Novak, va assenyalar que “és important recolzar les nostres federacions i donar part dels mitjans per reiniciar amb èxit les seves activitats de base quan la crisi hagi acabat”.

Per últim, l’executiva va estudiar el cas de l’Eurobasket masculí i femení (previstos per al 2021), després de l’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio per al proper estiu, i va acordar seguir la situació abans de prendre una resolució definitiva.

UNA SETANTENA DE PERSONES FAN EL CURS D'ENTRENADOR 'ONLINE' DE LA FAB

La Federació Andorrana de Bàsquet ha estrenat aquesta setmana amb un gran èxit el curs d’entrenador de bàsquet del nivells 0 i 1, ja que compta amb una setantena de participants. Degut a la crisi sanitària del coronavirus, la FAB realitza les classes de manera presencial i, a més, subvenciona completament el curs, fet que ha incrementat el nombre d’alumnes considerablement. Segons va explicar el director tècnic de la FAB, Jaume Tomàs, “hem multiplicat per cinc o sis els participants normals en un curs d’entrenadors i estem molt contents de poder ser útils com a federació en moments com aquests”. El nivell 0 del curs compta amb 32 inscrits, mentre que el nivell 1 en té un total de 39, i a més de Jaume Tomàs, els altres professors del curs són Xavi Luque i David Eudal. El responsable de la FAB va explicar que “hem hagut de preparar-ho tot a correcuita degut a aquesta situació, i canviar de fer-ho presencialment a fer-ho a la xarxa”, i va remarcar que “estem oferint el mateix contingut que abans, tot i que d’una manera diferent”. Per últim, Tomàs va mostrar-se “sorprès pel nombre de gent, perquè sembla que ho teníem tot controlat, però ha anat apareixent gent nova, i també d’altra que havia estat vinculada abans al món del bàsquet i ara ha tornat a aquest esport i estem molt satisfets”.

tracking