Olimpisme

El COI amplia el termini per fer mínimes per als Jocs de Tòquio

La nova data màxima per assolir un bitllet per a la cita olímpica del Japó és el 29 de juny del 2021

El COI amplia el termini per fer mínimes per als Jocs de TòquioCAVA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio a l’estiu del 2021, així com la suspensió de molts tornejos preolímpics, el Comitè Olímpic Internacional (COI) va anunciar l’ampliació del termini per assolir les mínimes que donin accés al gran esdeveniment, com era d’esperar. Tots els aspirant a ser a Tòquio i que encara no havien obtingut un bitllet tindran fins al 29 de juny del 2021. A més, òbviament, tots els que ja tenien una plaça assegurada seguiran comptant amb ella per al 2021, fins i tot en cas que hi hagi restriccions d’edat segons l’esport.

En tot cas, Mònica Doria continua sent l’única esportista andorrana amb un lloc assegurat per als Jocs Olímpics de Tòquio. Els altres grans aspirants es troben entre la natació i l’atletisme. Tot i això, i malgrat l’ampliació del termini, les possibilitats de poder accedir per la via directa per a ells continuen sent baixes davant l’exigència de les mínimes. L’opció que sembla més factible segueix sent a través de les wild cards. “Tampoc teníem intencions de fer mínimes perquè són molt complicades, i també ho és el rànquing IAAF”, explica Kevin Poulet, membre de la comissió tècnica de la Federació Andorrana d’Atletisme. D’aquest esport, el màxim aspirant a ser a Tòquio és Pol Moya, als 800 metres, tot i que Nahuel Carabaña també té opcions en els 3.000 obstacles.

En el cas de la natació, tant Mònica Ramírez com Nàdia Tudó com Bernat Lomero són candidats a ser a Tòquio, malgrat que també és probable que sigui a través de wild cards.

tracking