Límit: 4 d'agost

Totes les competicions futbolístiques d’Espanya, inclosa la Segona Divisió B, on milita l’FC Andorra, ja tenen data màxima de finalització

Límit: 4 d'agostFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les diferents federacions esportives segueixen monitorant la situació respecte a l’emergència sanitària derivada del coronavirus per intentar refer les calendaris de les competicions. Una d’aquestes és la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), que té com a data màxima de finalització de les seves lligues (tant les professionals, com les de categories com la Segona Divisió B, on milita l’FC Andorra) el 4 d’agost. Així ho va assegurar el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF) i vicepresident de la RFEF, Joan Soteras, que va manifestar en una entrevista a Ràdio Marca Barcelona que “des de la federació espanyola propugnarem que s’acabi tot, Primera, Segona, Segona B i Tercera, i des de la UEFA s’ha marcat com a data límit perquè és disputi l’últim partit el 4 d’agost”. A més, el màxim responsable de la FCF va assenyalar que creu “que a Segona B i Tercera es farà el que sigui perquè s’acabi, i si no hi ha un canvi de parer, l’opinió de la RFEF és aquesta”.

Soteras també va referir-se a les competicions que depenen directament de la federació catalana, on més enllà de l’FC Andorra hi ha altres equips que prenen part en els tornejos de la FCF, com el CE Sant Julià de futbol sala, l’Enfaf de futbol femení o també el filial del conjunt tricolor. En aquest sentit, va manifestar que “com a federació hem de pensar que el futbol no s’ha acabat i proposem que s’acabi d’una manera o altra, no sabem si a final de maig o a principi de juny, però s’ha de reprendre el futbol, tot i que el primer sempre és la salut”, i va remarcar que “no sé en quines condicions, però ho farem, i els clubs han de saber que la temporada encara no s’ha acabat”. Sobre les possibles dates per al retorn del futbol, Soteras va assegurar que “crec que es podria tornar a jugar l’última setmana de maig o primera de juny, sembla que ja hem arribat al pic (a Espanya) i si a l’abril fem bondat al maig podrem començar a tenir certes llibertats i la meva esperança és poder tornar a jugar a final de maig”.

En un moment com aquest l’esport no és ni de bon tros el més important, però Soteras va argumentar la voluntat de la Federació Catalana de Futbol perquè torni la competició un cop superada la crisi sanitària, i va destacar que “hem de tenir ascensos, descensos i campions, no podem començar una temporada amb unes regles de joc i acabar-la amb unes altres. Les regles són les que són i s’ha d’acabar amb aquestes”, i va afegir que “una altra cosa és posar sistemes diferents sobre la taula per poder acabar, però el que no podem fer és deixar-ho com ho tenim avui perquè perjudica tercers i no és la manera de fer-ho”.

LES COMPETICIONS DE FUTBOL BASE HAURAN D'ACABAR ABANS DEL 30 DE JUNY

Les competicions de futbol base que depenen de la Federació Catalana de Futbol (FCF) s’hauran d’acabar com a molt tard el 30 de juny, segons va explicar el president de l’ens, Joan Soteras. Aquests tornejos afecten els equips de base de diverses entitats del país, com l’FC Andorra, l’Enfaf (tant de futbol 11 masculí i femení, com de futbol sala), el CE Sant Julià i l’FS Encamp. El president de l’FCF, Joan Soteras, va manifestar amb relació als campionats de joves que “es poden acabar totes les competicions tant per dalt com per baix sense haver de passar del 30 de juny”, i va afegir que “hi ha d’haver ascensos i descensos i hi ha sistemes de fer-ho perquè ningú pugui sentir-se perjudicat. Quan puguem passarem la informació a tots els clubs i que ells puguin dir-hi la seva”. Sobre els motius per no allargar aquestes lligues més enllà del 30 de juny, Joan Soteras va destacar que “és més complicat perquè aquí entren altres factors com els pares o les famílies dels nens”. En total, i comptant les quatre entitats de futbol i futbol sala que competeixen al país veí del sud, fins a 19 equips de base es veurien afectats amb aquesta data límit del 30 de juny per finalitzar les diferents competicions. L’Enfaf és qui té més equips competint a Catalunya amb nou, després hi ha el CE Sant Julià, amb quatre, mentre que tant FC Andorra com FS Encamp en tenen tres.

tracking