Walker vol tornar a casa

L’aler del MoraBanc prefereix passar el confinament amb la família a Ohio i demana un permís al club

Walker vol tornar a casaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Molts jugadors, especialment nord-americans, de les (poques) lligues europees que encara no s’han donat per acabades definitivament han expressat el desig de marxar de les ciutats on juguen per passar el confinament a casa seva amb les famílies. A la lliga italiana es van produir molts casos des d’un inici i a l’ACB també n’ha transcendit algun de puntual. Al MoraBanc Andorra encara no hi havia cap membre de la plantilla que hagués mostrat el desig de marxar fins ara. No obstant això, tal com ha pogut saber el Diari, David Walker ha expressat la voluntat al club de deixar el país i posar rumb a Ohio, on desitja acabar el confinament al costat de la família. L’aler nord-americà ha demanat permís al club i aquest li hauria concedit, però hi hauria una sèrie de condicionants pel mig.

En principi, el contracte de Walker, que va renovar l’estiu passat per la present temporada i la vinent, es mantindria intacte i no s’hauria de rescindir, una opció que es plantejava per a tots aquells que volguessin marxar a casa seva. Això sí, si la competició es reprengués més endavant i no pogués tornar per problemes de restriccions en els viatges, es quedaria sense sou els mesos de maig i juny. Amb tot, aquest factor no fa enrere el jugador, que feia unes setmanes que estava una mica intranquil i amb ganes de reunir-se amb els seus, i el consentiment del club li hauria donat l’empenta final per deixar el país. De moment, però, continua al Principat en espera de trobar un vol cap als Estats Units.

Rebaixes en els sous

Walker és el primer de la plantilla tricolor que ha expressat formalment el desig de passar el confinament fora d’Andorra, però no es descarta que n’hi hagi algun altre que ho faci. Mentrestant, el club està treballant en un pla de contingència davant de l’actual situació i les possibles conseqüències econòmiques que hi pugui haver arran de l’aturada de la lliga. La intenció del club continua sent la de pagar la totalitat de les fitxes dels jugadors i del cos tècnic, sempre que s’acabi completant la competició. Amb tot, la incertesa de com es desenvoluparà tot fa que ni finalitzant la temporada aquest fet es pugui garantir, tot i que intentaran “per tots els mitjans cobrir la totalitat de les fitxes”, segons apunten des del club.

No obstant això, i en aquest punt sí que hi ha hagut canvis, en cas que no es pugui reprendre la lliga el club ja ha informat els jugadors i tècnics que hi haurà rebaixes en els salaris en un percentatge concret, que serà el mateix per a tothom. En un principi, el mes d’abril el cobraran sencer, ja que continua sent una incògnita si es podrà jugar el tram final del curs o no, però els següents mesos podria haver-hi canvis. Quant als treballadors del club, encara està per veure la seva situació i si també es veuran afectats per algun tipus de reducció del salari durant els mesos que duri l’aturada.

Així doncs, si finalment no es pot completar la temporada perquè l’expansió del virus no es controla abans del curs vinent, el MoraBanc Andorra se sumaria als altres clubs de l’ACB que han anunciat rebaixes salarials. Amb tot, el club espera que es pugui acabar la lliga i remarca la voluntat absoluta de complir tots els pagaments.

ELS CLUBS DE L'ACB ACORDEN SUSPENDRE LA COMPETICIÓ DE MANERA INDEFINIDA

Els clubs de l’ACB es van reunir ahir novament de manera telemàtica i tal com era de preveure van acordar suspendre la competició de manera indefinida. En l’anterior trobada que van realitzar havien fixat el 24 d’abril com a data de retorn, però davant l’evidència que no seria possible reprendre la lliga en aquella data ahir es va decidir deixar sense efecte l’anterior data i esperar fins que les autoritats sanitàries considerin que es pot jugar sense cap risc. “Crec que era l’escenari més sensat”, exposava ahir el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, que afegia que “es fa molt difícil fixar una data perquè no hi ha manera de jutjar amb prou criteri en quina es podria tornar a jugar”. La intenció de la majoria de clubs continua sent la d’acabar la lliga encara que sigui ben entrats a l’estiu. Amb tot, s’ha d’esperar l’evolució de la pandèmia i és per aquest motiu que els equips es van citar properament en una nova reunió telemàtica.

tracking