x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Futbol

Rebaixa salarial

La cúpula de l’FC Andorra i la plantilla pacten una retallada de sou, de moment d’un mes, pels efectes del coronavirus
La plantilla de l'FC Andorra, molt implicada, entén la situació i la seva predisposició ha estat total per pactar un acord.

Rebaixa salarial

La plantilla de l'FC Andorra, molt implicada, entén la situació i la seva predisposició ha estat total per pactar un acord.

Fernando Galindo
Actualitzada 02/04/2020 a les 07:31
La dura crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19 i l’obligada inactivitat han esquitxat, inevitablement, l’FC Andorra. La cúpula del club es troba en vies de tancar un acord de rebaixa salarial amb la plantilla i amb els empleats de l’entitat que, de moment i depenent de com evolucioni la crisi, afectaria només la nòmina del mes d’abril.
Malgrat la decisió, la implicació ha estat absoluta en el vestidor tricolor. Els jugadors són plenament conscients de la realitat que estem vivint i han entès el pas que ha fet el club de demanar una retallada parcial de les nòmines. Una reducció de sou global que, en cap cas, arribaria al 45 per cent que ahir van publicar alguns mitjans espanyols i que seria del 30, aproximadament. “La predisposició que la plantilla ha tingut per ajudar ha estat absoluta i és un gest lloable i que hem d’agrair”, va apuntar el director general de l’Andorra, Jaume Nogués. A la plantilla i al teixit d’empleats hi ha diferents nivells pel que fa als salaris que perceben i, per tant, no s’aplicarà la rebaixa a tothom i serà proporcional al sou que cobren. És a dir, els rectors de l’FC Andorra volen garantir uns mínims econòmics i, en aquest sentit, els futbolistes i empleats que tinguin sous més baixos no es veurien afectats i la seva nòmina es mantindrà intacta. A la resta de jugadors, segons ha pogut saber el Diari, se li aplicaria una fórmula per la qual tindrien assegurats 1.000 euros i se’ls trauria la meitat del seu sou restant.


Piqué, al corrent

Els rectors de l’FC Andorra s’han compromès a ingressar íntegrament la nòmina del mes de març i seria aquest mes d’abril, emoluments que es cobren al maig, el que es veuria reduït fruit del pacte al qual s’està a punt d’arribar. En un principi, la intenció és que només afecti els pagaments del present mes, tot i que es podria allargar si la situació no queda resolta. Ara bé, el que sembla clar és que, en aquest pacte, entra la voluntat que els empleats i la plantilla puguin recuperar la part retallada un cop es reprengui l’activitat, ja sigui al juny o al juliol. La decisió presa, i forçada per l’afectació del coronavirus, ha estat, pràcticament, de mutu acord entre la cúpula del club i el vestidor. El pacte de reducció de salari era una mesura lògica a la qual l’entitat tricolor no ha pogut abstreure’s. Tot i que Gerard Piqué, el màxim accionista i responsable de l’FC Andorra, sempre està al dia i al corrent de qualsevol moviment que es produeix als despatxos de Prada de Moles, el pacte de rebaixa salarial porta el segell dels executius del club i no ha estat, ni de bon tros, una proposta del central de l’FC Barcelona. “Ha estat una decisió que hem pres des del club amb una rebuda excel·lent per part de la plantilla, perquè no deixa de ser un acte de solidaritat. De debò que estic molt agraït”, va subratllar Jaume Nogués.
 
ADRIÀ VILANOVA SUMA LA PRIMERA VICTÒRIA AL TORNEIG SOLIDARI DEL FIFA 20
El central de l’FC Andorra Adrià Vilanova va aconseguir dimarts la primera victòria per als tricolors com a jugador de l’equip andorrà en el torneig benèfic del FIFA 20 amb equips del grup tercer de Segona Divisió B. Amb Vilanova als comandaments, l’Andorra va superar el Nàstic de Tarragona per 2 a 7 i va accedir a la següent ronda. El proper rival serà el Vila-real B, amb el davanter Edu Espiau com a jugador dels groguets i que es va desfer d’Alfredo Pedraza, de La Nucia, 3 a 2. La partida entre Adri Vilanova i el jugador del Vila-real B es disputarà en línia aquesta tarda a les 18.45 hores. En cas de repetir triomf, el central tricolor accedirà a les semifinals del torneig, que es disputaran demà a les 18.15 hores i es podrà seguir en directe al lloc web twitch.tv/2bg3virtual. De moment, ja s’han recaptat més de 220 euros que aniran a l’Hospital de Bellvitge (Barcelona) per pal·liar la crisi.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts