La UEFA prioritza que s'acabin les lligues

La Lliga Multisegur Assegurances tindrà de marge fins al 20 de juliol per proclamar el campió

La UEFA prioritza que s'acabin les lliguesFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UEFA i les 55 federacions de futbol d’Europa van reunir-se ahir de manera telemàtica per analitzar la situació derivada del coronavirus i prendre noves mesures, i l’organisme europeu va transmetre a les associacions que la prioritat és la finalització de totes les lligues nacionals, per això es va ampliar el termini per acabar els campionats domèstics, i es va decidir suspendre tots els partits i tornejos de seleccions que hi havia previstos al juny.

A l’anterior reunió entre la UEFA i les federacions es va establir una data límit de finalització de les lligues de cada país en funció del seu coeficient. En el cas d’Andorra, la data límit per acabar el campionat nacional era el 21 de juny, però amb la nova mesura aprovada ahir, la Lliga Multisegur Assegurances tindrà com a data límit de finalització el 20 de juliol. A més, des de la UEFA es va transmetre que les federacions prioritzin acabar les lligues per davant de les copes, així doncs, si no es pogués acabar la Copa Constitució, la tercera plaça europea de què disposa Andorra seria per al tercer classificat del campionat de lliga.

Precisament pel que fa a Europa, des de la UEFA es va traslladar que, en funció de com avanci la situació, les competicions de clubs la temporada que ve (Champions League i Europa League) podrien patir endarreriments i les prèvies que disputen els equips del país entre final de juny i mitjan juliol passarien a fer-se entre setembre i octubre coincidint amb l’inici de la Lliga Multisegur Assegurances.

La suspensió dels partits i tornejos de seleccions del mes de juny afecta tant el combinat nacional absolut com el sub-21. Pel que fa al primer, tenia un amistós tancat i estudiava disputar-ne un o dos més contra Moldàvia i Illes Fèroe (ajornats aquest març), i la sub-21 tenia dos duels oficials previstos contra Àustria i Anglaterra que es podrien fer al novembre. Tampoc es faran els tornejos internacionals sub-16 que s’havien de celebrar al país.

A més, la UEFA va decidir ahir que l’Eurocopa femenina del 2021 passa al 2022 per no coincidir amb la masculina ni els Jocs Olímpics de Tòquio.

LA FIFA PREPARA UN PROGRAMA D'AJUDES ECONÒMIQUES

La FIFA va confirmar que està treballant en la possibilitat de crear un fons mundial per ajudar el món del futbol arran de la crisi del coronavirus. Confederacions, federacions i altres estaments del món del futbol estan debatent els detalls i formats d’aquest fons d’ajudes, que podria arribar fins als 5.000 milions d’euros, amb una primera aportació de la FIFA de 2.700 milions. Des de l’organisme van assenyalar que “estem en una situació financera forta, i és el nostre deure fer tot el possible per ajudar en aquests moments tan complicats”.

tracking