x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
reportatge

La quarantena de Jelinek

Un dels capitans del MoraBanc Andorra passa revista al confinament i confessa quins són els moments més difícils i l’enyorança cap a la família.
David Jelinek va explicar ahir als canals oficials com està vivint el confinament.

La quarantena de Jelinek

David Jelinek va explicar ahir als canals oficials com està vivint el confinament.

INSTAGRAM
Actualitzada 01/04/2020 a les 07:24
Una situació que sembla irreal i extreta del guió d’una pel·lícula. La crisi de la Covid-19 posa a prova la societat i ens manté en estat de xoc, mentre afrontem els dies amb l’esperança de reprendre la normalitat. Una idea global que ahir va fer seva un dels capitans del MoraBanc Andorra i el jugador amb més partits de lliga de la història del club, David Jelinek. L’aler txec va ser el protagonista de les Confinolis sessions que, des dels canals oficials del club, es porten a terme des de fa un dies i en què els jugadors de la plantilla tricolor expliquen com porten el confinament.
Jelinek passa la quarantena amb la seva parella i, assegura, se li fa una mica més suportable: “Fem exercici per intentar mantenir-nos en forma, mirem alguna sèrie, llegim llibres, parlem amb les famílies per videotrucada i ens informem de com és la situació allà.” Tot i ser amant de les rutines i que durant el confinament intenta seguir unes pautes, el txec reconeix que “el dia és molt llarg, no hi ha gaires coses a fer i el que fem és portar-ho el millor possible”. “Dilluns es va donar el cas de la primera mort d’una infermera per coronavirus a Txèquia i, és clar, quan toca al teu poble i al teu país, i que afecta les persones més properes, un pren encara més consciència”, exposava, visiblement preocupat, Jelinek. Ara bé, el jugador afegeix que al seu país “les coses semblen que no estan tan complicades com a altres llocs, tot i que ara ja hi ha uns 3.000 els afectats”. Les temporades de competició per a un esportista d’elit fan que el jugador s’acostumi al ritme natural i, en cas que els tingui lluny, com és el de l’aler txec del MoraBanc, veure la seva família “a l’estiu o en moments d’aturada”. Quan s’arriba a una situació extrema són moments per menjar-se massa el cap durant el dia i Jelinek pensa “que tens lluny la teva família, que durant l’any no els pots veure, que t’agradaria estar allà per poder ajudar-los i també donar-los suport”.

Hi ha un aspecte, però, que al jugador se li està ennuegant. “Darrerament el tema de dormir bé es complica –reconeix–. Entenc que és pel fet d’haver d’estar a casa sense poder fer una vida normal.” En aquest sentit, l’aler txec afegeix que “deu ser perquè un no es troba tan cansat físicament, el cap està pensant en altres coses, com serà la temporada o si es podrà acabar, i per tot plegat costa més dormir”. El tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, ja va confessar un sentiment que és global, el desig de saber quan es podrà reprendre la competició. “Alguns països ja han cancel·lat les seves lligues i, de moment, l’ACB estarà aturada, com a mínim, fins al 24 d’abril”, comenta Jelinek.
Amb una problemàtica d’aquest tipus, desconeguda per tothom, les coses canvien diàriament i sembla inútil poder fer plans a curt termini i d’aquesta sensació d’incertesa, òbviament, no s’ha pogut abstraure l’aler tricolor: “El fet d’estar a casa i no poder sortir, només esperant i esperant, de no tenir cap notícia nova que et pugui aportar una mica de llum a la situació, ho fa encara tot més difícil.”
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts