La Purito s'ajorna

La sisena edició de la marxa cicloturista estava prevista per al 2 d’agost i passarà a disputar-se el 13 de setembre pel coronavirus

La Purito s'ajornaLA PURITO ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La crisi sanitària derivada del coronavirus segueix movent els calendaris d’esdeveniments esportius arreu del món, també del país, i ahir va arribar l’últim exemple amb l’ajornament de la sisena edició de la marxa cicloturista La Purito Andorra, que estava prevista per diumenge 2 d’agost i que ara queda programada per diumenge 13 de setembre.

L’ex-ciclista resident professional i impulsor de la prova, Joaquim Purito Rodríguez, va ser l’encarregat d’anunciar la decisió amb un vídeo a les xarxes socials. “Espero que estigueu passant el millor possible aquesta situació d’estar a casa, segurament entrenant amb el rodet i fent el màxim d’hores possibles”, començava, i tot seguit afegia que “moltes de les marxes cicloturistes s’estan ajornant o suspenent, i nosaltres volem ser prudents i ajornarem La Purito Andorra i la passarem al 13 de setembre per seguretat i per poder entrenar una mica més”. Per últim, l’excorredor assegurava que “hem de canviar de dates, és un moment difícil per a tots, però segur que junts superarem aquest moment tan complicat. Molta força a tots i a seguir a casa”.

Des que va celebrar-se la primera edició de La Purito Andorra l’any 2015, la prova ha anat creixent any rere any fins arribar l’any passat a prop de 3.000 corredors, una xifra de rècord i gairebé al límit, que va fer reflexionar sobre si s’havien de prendre algunes mesures, com ara tancar el trànsit rodat en alguns dels trams de la marxa cicloturista. Fins a hores d’ara, el nombre d’inscrits per a aquest 2020 era de 1.350 i el ritme havia baixat les últimes setmanes arran de la crisi sanitària del coronavirus. L’organització va confirmar ahir que tothom que no pugui ser a la prova pel canvi de data podrà demanar la devolució de la inscrpció al llarg de tot el mes i se li reintegrarà el cent per cent del que va pagar-se per inscriure-s’hi.

La sisena edició de La Purito Andorra arribarà amb novetats, ja que per enguany s’han fet alguns canvis al recorregut llarg de la prova, que passa de ser de 145 quilòmetres a tenir-ne 120. A més, també variaran l’ordre dels ports de muntanya, i després de sortir de Sant Julià de Lòria s’ascendirà l’alt de la Rabassa i no pas la collada de Beixalís com es feia fins l’any passat. Després segueix el recorregut amb el coll de la Gallina, l’alt de la Comella, la collada de Beixalís, el coll d’Ordino i hi haurà la pujada final als Cortals d’Encamp, punt habitual de finalització de la cursa. Pel que fa als traçats de 28 i 80 quilòmetres es mantenen iguals.

A més, l’organització i el comú d’Encamp estan treballant pel format de La Purito Kids, cursa reservada als infants que es feia el dia abans de la prova.

LA MULTISEGUR VOLTA ALS PORTS ES MANTÉ, DE MOMENT, I ALLARGA EL PERÍODE DE PREU REDUÏT

L’altra gran prova cicloturista del país és la Multisegur Volta als Ports d’Andorra, cursa amb una gran tradició, ja que enguany arribarà a la 43a edició. Per a aquest 2020, la cita està programada per diumenge 5 de juliol i venia amb novetats, ja que l’organització va incloure als diversos recorreguts que hi ha per als participants el tram d’sterratto del camí de les Pardines que els ciclistes professionals van travessar a la visita de la Vuelta a Espanya l’any passat. De moment, la cursa es manté amb el mateix calendari i els organitzadors van ampliar fins a l’1 de maig el període amb preu reduït per inscriure-s’hi. Si finalment s’acabés anul·lant la prova es guardaria la inscripció per al 2021 o es tornarien els diners.

tracking