Alpinisme

L'expedició d'Stefi Troguet al Gasherbrumm, en 'standby'

L'expedició d'Stefi Troguet al Gasherbrumm, en 'standby'S. T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’haver coronat els seus dos primers vuitmils, el Nanga Parbat i el Manaslu, Stefi Troguet tenia un projecte entre el juny i el juliol amb una expedició a la serralada del Karakoram, al Pakistan, per intentar fer els cims del Gasherbrum I i II, amb 8.068 i 8.035 metres d’altitud, respectivament, tot i que la situació actual derivada de la crisi del coronavirus fa que l’aventura estigui en standby en espera de com evoluciona la situació.

Les autoritats pakistaneses de l’àrea del Gilgit-Baltistan van decidir tancar-la indefinidament arran de la pandèmia. En aquest sentit, Troguet va explicar al Diari que “ara mateix estem amb tot enlaire, fins al maig s’ha aturat tot, i al juny encara no”, a més, afegeix que “crec que s’acabarà anul·lant, potser no pel Pakistan, però pel que fa al transport i a la resta serà complicat”. Per últim, l’alpinista va afegir que “crec que s’aturarà, però a falta de saber-ho em distrec, no hi penso i no vull fer plans. Si s’anul·la és una llàstima, però tampoc s’hi pot fer res”.

Troguet segueix entrenant des de casa, i també és una de les cares de la campanya de Govern #JoSumoPerAndorra per recaptar fons per a la compra de material sanitari.

tracking