poliesportiu

Donar vida al CTO

La millora del Centre de Tecnificació d’Ordino és la gran aposta de la secretaria d’Estat d’Esports per aquesta legislatura

Donar vida al CTOSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No fa ni deu anys que el Centre de Tecnificació d’Ordino està en marxa, això sí, amb menys infraestructures de les que s’hi havia previst en un primer moment, però l’objectiu per aquesta legislatura és poder fer un pas més per acabar de convertir el CTO en un centre d’alt rendiment que es converteixi en l’epicentre per als esportistes del país. El projecte del Centre de Tecnificació va presentar-se el 2003, i les obres es van acabar deu anys després, tot i que pel camí van anar caient alguns elements, ja que s’havia previst fer un pavelló multifuncional per a la pràctica de bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei patins, o fer-hi també un camp de vòlei i futbol platja.

Ara, però, i a l’espera de com evolucioni la situació amb la crisi sanitària derivada pel coronavirus i en funció de l’afectació que pugui haver-hi a les quantitats pressupostàries que Govern dedica a l’esport, la voluntat de la secretaria d’Estat d’Esport és convertir el CTO en un centre d’alt rendiment multifuncional per als esportistes. En l’anterior legislatura la línia d’actuació principal del departament va ser l’aprovació de la nova Llei de l’Esport, que va permetre, entre d’altres, l’arribada de Gerard Piqué a l’FC Andorra, i de la qual se segueixen elaborant els diferents reglaments, mentre que l’objectiu per al període polític del 2019 al 2023 és el CTO, tal i com va confirmar el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, al Diari (abans de l’esclat de la crisi del coronavirus). El màxim responsable va afirmar que “l’objectiu principal és engegar un projecte i donar vida al Centre de Tecnificació d’Ordino perquè és converteixi realment en un centre d’alt rendiment de la nostra dimensió”, i va afegir que “no és descabellat perquè l’edifici ja està fet i no se n’ha de fer un de nou, i ens agradaria que fos el centre neuràlgic de l’esportista del país”.

La voluntat és que el CTO integri diferents serveis com els mèdics, de fisioteràpia, de psicologia, dietètic i de menjador, a més de maquinària d’última generació i assessorament per al futur i per compaginar l’esport i l’estudi i que així els esportistes puguin tenir tota la seva carrera esportiva centralitzada en un mateix espai. En aquest aspecte, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va manifestar que “volem que els esportistes puguin arribar a les nou del matí i marxar a les sis de la tarda i tenir un mateix espai per entrenar-se, per estudiar i per descansar”, i va cloure que “volem que amb totes les hores que estiguin al Centre de Tecnificació d’Ordino puguin marxar amb la sensació d’haver tingut un dia perfecte sense haver de sortir de dins del centre. Aquest seria el meu somni”.

ESPORTISTES COM IRINEU ESTEVE I LLUÍS MARÍN ANIMEN A ESTAR A CASA

Diferents esportistes com Irineu Esteve i Lluís Marín van participar en una campanya del Govern a les xarxes socials per tal d’animar la gent a quedar-se a casa en aquests moments tant complicats. Després d’algunes imatges que es van veure el cap de setmana amb gent a la muntanya, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va fer una crida per seguir confinats, i la campanya va comptar amb l’ajuda d’alguns dels competidors del país amb uns vídeos enregistrats en què demanaven responsabilitat i mantenir-se a casa, a més d’agrair la gent que és a primera línia.

tracking