Reportatge

Victòria postvirus?

El resident Iván García Cortina va guanyar fa dues setmanes una etapa a la París-Niça, l’última prova del món del ciclisme que s’ha disputat. I va sorprendre assegurant després que “venia d’estar malalt, possiblement amb coronavirus”

Victòria postvirus?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra s’ha convertit des de fa anys en un dels epicentres mundials del món de ciclistes, i és que més de 60 corredors del pilot professional han instal·lat la seva residència al país des que Joaquín Purito Rodríguez obrís aquesta porta fa gairebé una dècada. Un dels últims a instal·lar-se al país va ser l’asturià Iván García Cortina, de només 24 anys, i que està considerat una de les grans promeses del ciclisme espanyol.

Fa tot just dues setmanes va aconseguir la victòria més important de la seva carrera amb el triomf a la tercera etapa de la París-Niça entre Châlette-sur-Loing i La Châtre, després d’imposar-se a l’esprint al tres cops campió del món Peter Sagan. Arran del coronavirus, la cursa es va haver d’acabar una etapa abans, i el món del ciclisme segueix sense competicions i confinat a l’espera d’esdeveniments.

Però més enllà de derrotar Sagan, la gran sorpresa del triomf de Cortina a França és que sospita que va aconseguir-lo després de tenir el coronavirus, tal i com va confessar en una entrevista a l’Agència Efe. “Va ser una etapa molt bona, de prestigi”, assegurava el corredor, que afegia que “havia arribat amb poques expectatives a la París-Niça perquè venia d’estar malalt, possiblement amb el coronavirus. Vaig estar una setmana malalt, i vaig entrenar-ne només dues”.

Un cop acabada la París-Niça, i suspeses la resta de proves del calendari, Iván García Cortina ha tornat a Andorra on està confinat i segueix entrenant-se per mantenir el ritme per quan torni la temporada ciclista, i assenyala que “el confinament el passo entrenant-me fet molt rodet i molta gimnàstica, però la veritat és que el cap ja comença a cansar-se”, i agrega que “són molts dies amb el rodet i la motivació no és la millor, però és el que hi ha, i ho hem de passar com sigui”.

Més enllà del triomf després de possiblement passar el coronavirus, el resident també s’ha fet popular els últims dies per la boja proposta que va fer a Twitter: “Us imagineu que Giro, Tour i Vuelta es posin d’acord amb una gran volta que comenci a Itàlia, passi per França i acabi a Espanya? Jo hi voto a favor”.

tracking