Temporada acabada

La federació francesa atura definitivament totes les competicions i el VPC és el primer equip del país que dona per conclòs el curs

Temporada acabadaXAVIER PUJOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El VPC Andorra és el primer equip del país que ha acabat definitivament la temporada arran de la crisi generada per la Covid-19 que ha aturat tot l’esport a nivell mundial. La Federació Francesa de Rugbi (FFR) va anunciar ahir mitjançant un comunicat que havia pres la “dolorosa decisió” de donar per finalitzats els campionats amateurs a tots els nivells. L’ens va explicar que no es declararia cap campió en les diferents categories i els ascensos i descensos s’analitzarien cas per cas per determinar si hi hauria alguns moviments. Per exemple, el líder del grup del VPC a Honor, l’US Canton d’Alban, que no ha perdut cap duel en tot el curs, tindria moltes opcions de pujar.

En el cas del VPC, que encara havia de disputar el darrer duel al camp de l’Olympique Montredonnais i les posteriors fases d’ascens amb el duel de vuitens a casa per primera vegada en molts anys, no es mourà d’Honor. Amb tot, el conjunt del Principat ha assolit una més que satisfactòria tercera posició final amb 44 punts (nou victòries, un empat i set derrotes), un resultat que valoraven molt positivament des de l’entitat tricolor. Abans d’analitzar la bona campanya, però, expressaven la comprensió absoluta per la suspensió definitiva. “Primer de tot, som conscients pel que estem passant tots, l'esport sempre queda en un segon pla en moments com aquests perquè hem de concentrar-nos en tantes altres coses”, exposava el tècnic del VPC, Jonathan Garcia Xepi, mentre que el jugador Dani Raya assegurava que “en el moment que estem, sigui quina sigui, la decisió és el de menys. Amb el que està passant, l'esport és el de menys”.

Tenint clar que és la decisió que toca per la difícil situació, l’entrenador del VPC lamenta que els jugadors es quedin sense poder lluitar fins al final per l’ascens, cosa que era tot un premi. A més, alguns com Marc Abelló, tenien previst retirar-se enguany, i no ho podran fer damunt del camp. “És una llàstima, havíem fet una molt bona campanya, i sap greu pels jugadors perquè han treballat de valent durant tot l'any i no tindran el premi de lluitar per l'ascens, que era la cirereta del pastís. A més, alguns tenien previst retirar-se i fer-ho d’aquesta manera no és el millor”, assenyalava Garcia.

Un aspecte positiu, almenys per ara i a diferència del que està passant en molts esports professionals, és que la suspensió definitiva de la temporada no comportarà conseqüències a nivell econòmic, almenys a curt termini. Raya explicava que “estem al dia de tot, i tots els jugadors tenen una feina a part. De moment no ens està repercutint, però hem de veure com funciona tot en els propers mesos”.

En clau esportiva, tant el jugador com l’entrenador del VPC destacaven el gran mèrit per la fita, amb una tercera posició, la qual no era un objectiu a principi de temporada. “Fer un tercer lloc en l'any que acabes de pujar, que això molta gent ho oblida, crec que l'objectiu està més que assolit. Al principi ens havíem marcat la permanència, però s'ha superat amb escreix i fa que vinguin més ganes de treballar per l'any vinent”, va exposar Raya, mentre Garcia assenyalava que “estic molt content de com ha anat tota la temporada, hem complert l’objectiu amb escreix i ara hem de preparar la temporada vinent i intentar lluitar per fer una campanya igual o millor”.

LES COMPETICIONS DEL FEMENÍ I DE LES SELECCIONS COJNITNUEN SUSPESES INDEFINIDAMENT

Mentre que el conjunt masculí del VPC ja ha donat per acabada la temporada, el femení, que depèn de la Federació Catalana de Rugbi, continua amb la competició suspesa de manera indefinda. La previsió de l’ens català és prendre una decisió a principis de maig sobre si donaran per acabada la temporada definitivament també tal i com estan les classificacions ara (les tricolors són segones de Primera Catalana) o jugar més endavant. Pel que fa a les competicions dels combinats nacionals, la situació està igual. Rugby Europe va anunciar dijous la suspensió indefinida de totes les competicions. Els isards havien de disputar dos duels més de la temporada de la Conferència 2 Sud, a Sèrbia el 9 de maig, i a l’Estadi Nacional el 16 de maig contra Bulgària. A més, hi ha previst l’Europeu de rugbi de 7 al juny. El que segur que no es jugarà és el torneig internacional que s’havia de disputar a Andorra al maig ja que ha estat suspès.

tracking