x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bàsquet

La crisi ja esquitxa

Diversos clubs de l’ACB han presentat un ERTO per fer front a les pèrdues pel coronavirus, l’últim,
el Baxi Manresa
Un duel anterior d'aquesta temporada del MoraBanc Andorra.

La crisi ja esquitxa

Un duel anterior d'aquesta temporada del MoraBanc Andorra.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/03/2020 a les 07:10
La crisi sanitària derivada del coronavirus ja ha esquitxat l’ACB de ple en l’aspecte econòmic. Més enllà de l’àmbit sanitari amb la suspensió de la competició fins al 24 d’abril, a poc a poc els clubs de l’organització s’estan veient afectats pel que fa a l’aspecte financer, i ja són quatre els clubs de la Lliga Endesa que han hagut de presentar un ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació) per intentar pal·liar les pèrdues que suposa el fet que aquesta situació hagi comportat una pèrdua d’ingressos a les entitats. L’últim club a anunciar un ERTO va ser el Baxi Manresa, que ahir mateix va comunicar que s’acollia a aquesta opció tant per als empleats esportius (cos tècnic i jugadors) com per als empleats d’oficina de l’entitat.
El Manresa s’afegeix a altres equips com el Casademont Saragossa, que també aquesta setmana va presentar un ERTO tant a la fundació que gestiona el bàsquet base com a tota l’estructura administrativa i esportiva de la primera plantilla. En aquest cas, a més, el Saragossa havia arribat a un acord amb tots els jugadors per reduir-los el salari mentre la situació estigui aturada. També equips de la part baixa, com Estudiantes o Fuenlabrada, es decidiran per aquesta opció, i fins i tot el Barça té previst aplicar un ERTO als seus treballadors i està negociant amb les plantilles de tots els esports, com el bàsquet, una rebaixa salarial mentre duri la crisi sanitària.

Pel que fa al MoraBanc Andorra, la possibilitat de l’ERTO està descartada perquè la legislació del país no inclou aquesta figura i, a més, de moment a l’entitat tricolor no s’ha plantejat cap tipus de retallada del sou dels jugadors de la plantilla. Però igual que passa amb l’alerta sanitària, aquest aspecte també evoluciona dia a dia i tot dependrà de si finalment pot acabar la temporada amb normalitat. Ja que si s’hagués d’acabar sobtadament s’obriria un nou escenari amb l’afectació que pugui tenir amb els contractes de drets de televisió (cada club rep uns 450.000 euros dels nou milions que paga Movistar a l’ACB) o dels patrocinis.
 
FINS A 21 LLIGUES EUROPEES JA HAN DONAT PER ACABADA LA TEMPORADA
Un total de 21 lligues europees ja han donat per acabada la temporada arran de la crisi del coronavirus. L’última va ser la VTB (competició amb equips de Rússia, Polònia, Bielorússia, Estònia i Kazakhstan), que ahir va decidir cloure el curs.

Amb aquesta, ja són dues les competicions domèstiques importants que abaixen la persiana abans d’hora, ja que a principi de setmana també va fer-ho la lliga grega. A més, també s’ha posat el punt final a lligues de països com Bèlgica, Àustria, Dinamarca, Finlàndia o Suècia.
Etiquetes
  • #2 Ara és l'hora
    (27/03/20 21:45)

    1.- ERTO no existeix a Andorra.
    2.- Ara és l'hora de liquidar el basquet ón només es parla castellà i dedicar les fortunes que s'hi enterren, a l'esport nacional : l'Esquí.

    Respondre
  • #1 L'esport professional pot seguir sent una prioritat ?
    (27/03/20 17:07)

    En moments com aquest que el MoraBanc no es plantegen rebaixar cap sou,(ni esportistes, ni directius), denota poca solidaritat cap al resto de federacions que reben suport econòmic de Govern i pel que sembla ja els hi han dit que es preparin per les retallades(que poden arribar a ser comprensibles)

    Potser ja saben que el BCA serà l'única entitat que NO tindrà retallades?

    Ens hem de seguir pagant el capritxo de tenir un equip de l'estat a ACB?

    Fins ara hem pagat més de 12 000 000€ entre tots, potser val més gastar-los d'una altra manera ara ...

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts