Un curs amb arestes i sensacions diferents

Esteve, tot i oferir bones actuacions, no assoleix l’objectiu principal i Vila viu un canvi de categoria

Un curs amb arestes i sensacions diferentsFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La situació de confinament general arran de l’afectació de la Covid-19 també ha accelerat el balanç de final de temporada de la FAE pel que fa a la disciplina d’esquí de fons. Un curs en què “hem fet un pas endavant en general, però potser no de la manera que volíem”, explica el director esportiu de la secció, Joan Erola.

Pel que fa al grup de Copa del Món, amb la presència d’Irineu Esteve, el director creu que la incorporació del corredor espanyol Imanol Rojo ha permès sumar a l’Irineu i retroalimentar-se. El gran objectiu de la temporada era mantenir el gran nivell a Copa del Món que va mostra l’andorrà el curs passat i, en aquest sentit, “s’ha fet una temporada molt similar, un pèl millor quant a punts assolits i a rànquing”, afirma Erola. Ara bé, el tècnic lamenta el fet de no poder fer les finals del Canadà per les suspensions arran de la Covid-19, que ha evitat “haver rascat més punts encara de Copa del Món”, però sí que és veritat, va afegir, “que l’any passat el nostre potencial era inferior al d’aquest any”.

El programa del grup de Copa d’Europa, amb Carola Vila, s’ha centrat a seguir, principalment, les competicions OPA i participar al Mundial sub-23. Aquesta ha estat una temporada de canvi de categoria per a Vila i ara ha passat a categoria sènior. “Consideràvem que un bon resultat era estar entre les 30 primeres a les curses de distància. Finalment, vam aconseguir estar a la posició 32 i a la posició 26. En qualsevol cas, bones curses, tenint en compte el nivell que hi havia”, exposa Erola. A més, a banda de diverses competicions FIS i Copes de França realitzades, els tècnics van decidir provar Carola a la Copa del Món, d’on van treure una valoració positiva.

Irineu Esteve també defineix la seva temporada i no amaga que “teníem un objectiu, que era un Top-30 a la Copa del Món de distància, que malauradament no ha pogut ser”. Esteve indicava que “ens ha faltat, crec recordar, vint-i-pocs punts”, però, malgrat això, subratllava que “hem estat en una línia bastant regular i hem estat al Top-30 en força curses”.

Per part seva, Carola Vila assegura que ha estat un any que destaca “per la seva regularitat, sobretot a la Copa d’Europa”. La fondista andorrana creu que “ens ha faltat un dia de trobar un carrerón i aconseguir acostar-nos a posicions més capdavanteres, com pot ser un Top-10”.

tracking