esquí adaptat

Roger Puig fa un balanç satisfactori del curs

L’esquiador ha aconseguit assolir els objectius plantejats al principi tot i haver d’acabar abans

Roger Puig fa un balanç satisfactori del cursARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi sanitària derivada de la pandèmia de la Covid-19 també ha obligat l’esquiador paralímpic Roger Puig a abaixar el teló de la temporada abans d’hora. Aquesta setmana, precisament, s’havien de celebrar una sèrie de curses de la Copa del Món a Noruega, l’escenari dels Mundials del 2021. Tot i haver d’accelerar la conclusió del curs competitiu, Puig fa un balanç prou positiu: “Sí, és molt bo. Han sortit molt bons resultats en les competicions realitzades aquest any.”

En aquest sentit, tot i veure escurçada un mes la temporada, Puig ha obtingut bones xifres i les seves actuacions li han permès aconseguir els objectius proposats a principi del curs. Uns reptes –fer top 15 a Copa del Món i, si fos possible, algun top 10–, que ha assolit folgadament, ja que ho va signar dos cops. “Em quedo amb els resultats més importants d’aquest any, el 9è lloc del Supergegant de Copa del Món de Veysonnaz –Suïssa– i el 10è en l’eslàlom a Prato Nevoso –Itàlia–”, subratlla Puig.

A més, tot i no estar previst en el seu calendari, l’andorrà va participar en el circuit de la Copa d’Europa, que va guanyar la temporada passada, i també va assolir cinc podis. En l’aparador continental va adjudicar-se la primera posició en Supergegant de la General de la Copa d’Europa i la quarta posició de la Global Absoluta.

Preparar el proper curs

L’aturada obligada per la crisi del coronavirus va agafar Puig de viatge cap a Noruega. “Sí, ara tocaven curses a Noruega que llàstima que no s’han pogut fer”. “Em sentia amb molt bon estat de forma i anímic i també haurien sortit bons resultats”, afirma amb molta seguretat. Quan es trobava per França durant l’esmentat viatge a Noruega per seguir competint, va rebre la notificació del

Comitè Internacional Paralpí (IPC) que informava que el país nòrdic havia suspès tots els esdeveniments esportius. Aquest fet el va obligar a tornar a Andorra, només dos dies abans que es comencés a complicar la situació i comencés el confinament.

Ara, Puig, un cop la temporada ha quedat liquidada, comença a plantejar-se nous reptes i a pensar en la propera temporada. Aquesta aturada obligada li permetrà descansar abans de tornar a començar amb l’exercici físic de pretemporada que, si tot evoluciona favorablement, hauria de ser després de Setmana Santa. El confinament no és diferent per a Puig: “Anem fent, toca mantenir la ment ocupada mirant pel·lícules –he tornat a veure Jojo Rabbit, que ja vaig veure al cinema i m’agrada molt– o sèries –com Fleabag, que em fa molta gràcia–, llegint i fent esport suau, ja que el confinament és massa sedentari”, conclou l’esquiador andorrà.

tracking