Eesquí de muntanya

Satisfacció de la FAM per un curs “atípic”

La crisi sanitària derivada de la Covid-19 també obliga l’ens a accelerar la conclusió de l’any

Satisfacció de la FAM per un curs “atípic”FAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cancel·lacions de moltes de les curses previstes al calendari derivades de la pandèmia de la Covid-19 ha accelerat la conclusió de la temporada per als integrants de l’equip nacional d’esquí de muntanya. Un curs que, tal com van assegurar ahir des de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), “estava sent molt positiva quant a resultats i sensacions”.

El seleccionador, Xavi Comas, va realitzar una valoració molt positiva de tot l’equip i del nivell competitiu que han demostrat a les curses en les quals han pogut participar, la meitat de les competicions previstes, comptant les proves de la Park Piolets Copa d’Andorra i les del circuit internacional de la ISMF. El seleccionador va comentar que “sens dubte, ha estat una temporada atípica i diferent però, tot i això, estic satisfet amb la feina realitzada”.

Anàlisi individual

Comas va analitzar l’actuació i aportació individual de tots els membres de l’equip nacional d’esquí de muntanya, amb el paper destacat de Sergi Casabella. De l’esquiador massanenc, el seleccionador va comentar que ha estat “el més destacat durant la temporada, en què ha mostrat un gran nivell competitiu i ha aconseguit uns resultats molt prometedors, sabent que encara és espoir”. Per a Comas, “Casabella ha complert, en quasi totes les competicions, els objectius fixats perquè ha assolit uns temps que entraven dins dels percentatges marcats respecte als primers classificats”.

Gerber Martín, categoria sènior, també va rebre bones paraules del seleccionador. “Ha demostrat que segueix en un gran nivell competitiu, aconseguint uns excel·lents resultats”. Entre les curses, destaca la primera posició aconseguida a la Skimo4, fent parella amb Casabella. Per part seva, Marcel Prat, en categoria júnior, ha realitzat una temporada “de menys a més”, i ha obtingut “uns excel·lents resultats” a la Comapedrosa World Cup així com la 25a posició assolida a la Jennerstier World Cup. De l’única representant femenina, Andrea Sinfreu, el seleccionador va exposar que “segueix demostrant un gran potencial i cada temporada millora els percentatges”. En categoria espoir, David Pérez i Carles Serra “són un gran actiu per a la FAM perquè mostren un gran potencial que caldrà seguir de ben a prop”. Xavi Areny ha tingut una temporada estranya ja que, per motius laborals, no ha pogut dedicar-s’hi plenament i David Albós, degut a la lesió a l’esquena, ha fet una temporada irregular, atès que li ha impedit estar al cent per cent a les curses que ha fet. Finalment, del cadet Oriol Olm, Comas va comentar que els Jocs de Lausana van demostrar “que té molt de futur”.

NO HI HAURÀ CURSES ABANS DE FINALS DE JULIOL

A causa dels efectes globals de la Covid-19, la Skyrunner World Series va comunicar ahir que no se celebrarà cap cursa del circuit 2020 abans de finals de juliol. En aquest sentit, la temporada vinent començarà amb la Skyrace Comapedrosa, el 26 de juliol. Amb aquesta mesura, les curses que s’havien de celebrar abans de finals de juliol han fet alguns canvis. Alguns s’anunciaran el mes que ve i d’altres ja ho han fet, com la de Hochkönig, que passarà al 5 de setembre, i la de Matheysins, al 18 d’octubre.

tracking