TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

poliesportiu

Màxima comprensió

Les entitats esportives del país entenen la disminució del pressupost per a Esports per destinar-ho a la crisi del coronavirus

Màxima comprensióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les entitats esportives del país van mostrar comprensió per la decisió de Govern de reduir la partida destinada a la secretaria d’Estat d’Esports per tal de tenir més recursos per afrontar la crisi sanitària derivada del coronavirus que va explicar el Diari a l’edició d’ahir. Tot i que a la circular remesa per Esports s’indicava que “el pressupost patirà una retallada destinada a complementar les despeses generades de la crisi sanitària”, des de l’executiu, però, es va voler matisar que no es tracta d’una retallada, sinó que com que algunes competicions no se celebraran a causa del Covid-19, es demanarà que la part de les subvencions destinada a aquests tornejos o projectes que no es faran es retorni a les arques públiques.

En tot cas, els diferents clubs i federacions esportives que va consultar el Diari van entendre que disminueixi el pressupost destinat a les subvencions esportives. “Ho entenem i és totalment lògic si estem en una situació així”, va manifestar el president de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR), David Ferré, que va afegir que “és lògic donar menjar a la gent abans que pensar en l’esport, en aquests moments la prioritat és la que és”.

En la mateixa línia van mostrar-se des de federacions més petites i amb menys recursos, com el cas de Xavier Herver, president de la Federació Andorrana de Karate (FAK), que va assenyalar que “és normal, ara són moments de cooperar i no ens queda altra que unir esforços, perquè el primordial és que donem suport i es pugui arreglar aquesta situació tan aviat com puguem”, i va reiterar que “ara ens hem de centrar en allò que és prioritari”. Des de la FAEG (Federació Andorrana d’Esports de Gel), el màxim responsable, Josep Garcia, va declarar al Diari que “és força normal, al final tenim el pressupost que tenim, i tot dependrà de la mesura de la retallada, però en tot cas, ho entenc totalment i hi dono suport”, i va afegir que “de moment, només tenim la paraula que baixaran les subvencions, però no tenim res concret pel que fa a la quantitat ni res així”. Finalment, el president de la Federació Andorrana d’Handbol (FAH), Gerard Pifarré, va destacar que “s’entén que passi això perquè la prioritat és una altra”.

Reducció de la despesa

Més enllà del fet de trobar lògic que es redueixi l’import destinat a l’esport, totes les entitats consultades també coincideixen que la situació actual està fent que redueixin de manera molt considerable les despeses, cosa que farà “més assumible” aquesta disminució en l’import de les subvencions. “Des de Govern s’havia avançat cinc dotzenes parts de l’import, i ara l’única càrrega de despeses que tenim és la del personal”, va confessar el president de la FAEG, Josep Garcia, i des de la FAH, Gerard Pifarré va destacar que “anem una mica justos, i com que ara tenim despeses mínimes, haurem de reajustar partides”. Per la seva banda, David Ferré, de la FAR, va explicar que “com que havíem fet les coses bé i portàvem una bona gestió, s’han anul·lat les quotes a tots els nois i noies de l’escola de rugbi fins al juny, i també se’ls ha pogut donar material de franc”.

tracking