poliesportiu

Pressupost retallat

La crisi sanitària pel coronavirus farà que minvi la partida econòmica de la secretaria d’Estat d’Esports

Pressupost retallatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de l’esport del país afronta un moment complicat amb la crisi sanitària derivada del coronavirus. Ja que més enllà de les múltiples cancel·lacions d’esdeveniments i d’entrenaments, el pressupost de la secretaria d’Estat d’Esports (que atorga les subvencions a les entitats esportives i federacions del país) es veurà retallat properament. Així ho ha confessat l’administració en un document enviat a les entitats esportives a què ha pogut tenir accés el Diari.

En un dels punts d’aquest escrit adreçat als clubs i federacions s’indica que “possiblement farem front a variacions pressupostàries a la secretaria d’Estat d’Esports”, i s’afegeix “perquè el seu pressupost patirà una retallada destinada a complementar les despeses generades de la crisi sanitària”. Segons la Llei 2/2020 del pressupost per a l’exercici del 2020, la xifra que el departament d’Esports tenia atorgada per a aquest any era de 9.085.676,29 euros, dels quals 5.824.545,33 havien d’estar destinats al suport a les entitats esportives, una àmplia majoria de la quantitat que el pressupost de l’Estat dedica al món de l’esport.

Aquesta retallada en el pressupost d’enguany farà que l’import que rebran els clubs i federacions aquest exercici (que en la majoria dels casos suposa gran part dels ingressos d’aquestes entitats) quedi aturat fins que es conegui l’evolució de les mesures. A més, des de la secretaria d’Estat van indicar que un cop s’hagi estabilitzat la situació, es demanarà informació a les entitats per tal d’actualitzar les necessitats i l’anàlisi de les demandes. El que sí que s’atura, de moment, és l’anàlisi corresponent a la partida de les ajudes que van destinades als Jocs dels Petits Estats que acollirà el país del 29 de maig al 5 de juny de l’any vinent.

Per últim, la secretaria d’Estat d’Esports va demanar a totes les entitats esportives del país “tenir un comportament responsable i seguir les recomanacions del Govern, perquè hem de vetllar per la salut de la ciutadania”, i va demanar “paciència a tots els esportistes i entitats esportives”.

SENSE PERMISOS ESPECIALS PER ALS ESPORTISTES

A les últimes hores, alguns esportistes residents al país s’havien queixat que no podien entrenar a l’aire lliure amb algun permís especial com passa a països com Itàlia. Un d’ells va ser el ciclista resident del Movistar José Joaquín Rojas, que va comentar aquest aspecte en una entrevista amb el diari murcià La Opinión. Qüestionat per aquesta circumstància, el ministre portaveu, Eric Jover, va manifestar que “estan en contacte amb el ministeri, però hem de ser conscients de la situació en què ens trobem”, i va afegir que “encara que pugui causar dificultats, tots els ciutadans les pateixen”.

GRÈCIA ENTREGA LA FLAMA OLÍMPICA A TÒQUIO ENMIG DE LA INCERTESA

L’Estadi Panathinaikó d’Atenes va acollir ahir la cerimònia d’entrega de la flama olímpica per part del Comitè Olímpic Hel·lè (HOC) als organitzadors de Tòquio 2020. Va ser un acte desangelat, celebrat a porta tancada amb la gent indispensable perquè es pogués realitzar, i sense el programa que hi havia previst amb les tradicions culturals pròpies tant de Grècia com del Japó. A més, l’acte va estar marcat per la incertesa sobre la celebració de la cita nipona, que ha de tenir lloc durant aquest estiu. El Comitè Olímpic Internacional manté la seva posició pública que els Jocs se celebrin sí o sí amb normalitat i amb la data prevista (del 24 de juliol al 9 d’agost), tot i que des del Japó algunes veus ja han donat per fet que serà complicat que la cita es pugui desenvolupar totalment com estava programada. En tot cas, els preliminars segueixen fent-se i durant l’acte d’ahir la saltadora de perxa grega Katerina Stefanidi va encendre el peveter i la va traslladar a la representant japonesa, la nedadora Naoko Imoto, que va tancar el ritual. El president del Comitè Olímpic Hel·lè, Spyros Kapralos, va desitjar que “l’esperit de la flama olímpica ens ajudi a derrotar aquest enemic”, amb referència al coronavirus. El president del comitè organitzador dels Jocs de Tòquio 2020 va intervenir telemàticament per agrair al govern grec que es pogués celebrar l’acte. La flama arriba avui a Tòquio i té previst emprendre un recorregut per les 47 prefectures del Japó, tot i que les institucions han demanat als ciutadans nipons que s’abstinguin de sortir al carrer durant el recorregut.

tracking