Surf de neu

Cara i creu

Les importants lesions de Lluís Marín contrasten amb els sòlids resultats assolits per Maeva Estévez aquesta temporada

Cara i creuANA / C. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada 2019-2020 de surf de neu de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha tingut una cara i una creu molt marcades. L’entitat va fer ahir el balanç del curs de manera excepcional a través d’un comunicat i no presencialment a la seu del patrocinador principal (Vall Banc), com fa habitualment per contracte, a causa de la situació actual. En l’escrit, el gerent de la FAE i director de la secció de surf de neu, Carles Visa, destacava el compliment dels objectius per part de Maeva Estévez a la Copa d’Europa i els problemes de lesions de Lluís Marín, que no han permès que compleixi un curs més.

El surfista del Principat només ha pogut sumar 42,50 punts a la Copa del Món que l’han situat en la 52a posició final, lluny del que se n’espera i també del que va assolir el curs passat, que tampoc va ser gaire satisfactori (40è amb 150 punts). Marín només ha pogut prendre la sortida en cinc proves, sumant punts en quatre. El seu millor resultat ha estat un setè lloc a la Copa d’Europa de Puy St. Vincent. “És frustrant perquè venia de la millor pretemporada que recordo i no he pogut demostrar les sensacions que havia tingut, i acabar per culpa d’un altre és complicat i força dur d’assumir”, argumentava l’andorrà en la presentació del nou patrocinador principal de la secció el mes passat.

Per la seva part, Estévez ha obtingut l’onzena posició a la classificació general de la Copa d’Europa, igualant el seu millor registre, assolit també el curs passat, però amb la meitat de curses disputades i en una edició amb més nivell. “La posició d’aquest any té més valor”, assenyala Visa, que remarca que “assoleix amb escreix l’objectiu que li hem plantejat, que bàsicament era que pogués finalitzar una temporada amb molts resultats dins de les posicions capdavanteres surfejant a un bon nivell”.

Aquesta temporada també quedarà el record del seu debut a la Copa del Món a Sierra Nevada, que es va resoldre amb una 25a plaça sense poder accedir a les finals. L’andorrana va estar penalitzada per la meteorologia, la qual va anul·lar una de les rondes ,i en l’altra va caure. Amb tot, Estévez assegura que “estic satisfeta i contenta amb el meu debut a la Copa del Món després de tres anys. Tot i que no es vegi en el resultat, les sensacions són bones i estem anant en la bona línia”.

Ara, ambdós surfistes de neu tindran el descans habitual de final de temporada, i aviat començaran a preparar-se per a la següent, en la qual tindran com a clar objectiu buscar la classificació olímpica. “Malgrat aquest final prematur del curs, pensem que les ambicions de l’equip continuen intactes”, indica Visa, que afegeix que “val a dir que a hores d’ara tot plegat és una incògnita ja que no sabem com el coronavirus pot afectar el funcionament i/o pressupost dels conjunts l’any vinent”.

tracking