reportatge

Quan es van fer grans

Ara fa un any de la recordada victòria del MoraBanc a la pista de l’ASVEL Villeurbanne (80-82), que va donar, per primer cop a la història, el bitllet per a les semifinals de l’Eurocup. El dia que el club es va fer major d’edat a l’aparador continental.

Quan es van fer grans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ASVEL Villeurbanne rebia el MoraBanc Andorra amb l’aura d’equip gran i edificat per jugar l’Eurolliga. De la mà d’un propietari mediàtic, Tony Parker, tot el que envoltava aquell partit a l’Astroballe ja bategava glamour. Era el 13 de març del 2019 quan el MoraBanc Andorra va signar una de les fites més recordades de la història recent i amb el factor pista en contra. L’equip tricolor va definir un final a cara o creu i va facturar una segona victòria davant l’Asvel Villeurbanne (80-82), que li donava l’accés a les semifinals de l’Eurocup. Esperava l’Alba de Berlín d’Aito García Reneses, que va deixar el MoraBanc a les portes de la seva primera final continental. La història ja s’havia fet i el club ja havia proclamat la seva majoria d’edat a Europa.

“Els grans èxits no ens acostumen a arribar a la primera i, quan arriben, ho fan d’una manera molt contundent”, comenta el director de comunicació del club, Gabriel Fernández. “Va ser un fet històric, sens dubte, i en unes circumstàncies gairebé irrepetibles perquè ens toca un grup terrible al top 16 i guanyem cinc partits i en perdem un”, recorda. Els jugadors no va poder frenar l’eufòria aquell dia i, fins i tot, Toni Martí, llavors cap de Govern, va baixar als vestidors a felicitar la plantilla. Dylan Ennis estava exultant al vestidor. “Això és una bogeria! Encara no em puc creure que estiguem a les semifinals. Estic somiant!”. El tècnic Ibon Navarro, flegmàtic com és habitual, però feliç, va recordar Joan Peñarroya: “Va estar vuit anys aquí i un gran tros d’això és

seu.” Guille Colom tampoc donava crèdit: “És històric. Si ens ho haguessin dit a principi de temporada no ens ho hauríem cregut.” Gabriel Fernández segueix rememorant i apunta que “aquestes semifinals es van aconseguir després d’un primer any discret a l’Eurocup”. A més, afegeix, que “l’alegria amb què vam sortir de Lió és d’aquelles que es recordaran per sempre” i subratlla que, “tot i que a l’aficionat li costi valorar més enllà de l’Eurocup, aquesta semifinal, nosaltres la posem molt amunt en l’escalafó.

tracking