Poliesportiu

Aturada total

El rugbi s’afegeix a la resta de federacions que han pres mesures per la crisi sanitària i també suspèn la seva activitat

Aturada totalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) i els equips que competeixen sota el seu paraigua, el VPC Andorra masculí femení, han estat els darrers que s’han pronunciat oficialment al voltant de les mesures adoptades per la crisi del coronavirus. La FAR va emetre un comunicat que assenyalava que vista “l’evolució de les mesures adoptades pel Covid-19 i seguint les directrius i recomanacions del Govern, de la Federació Francesa de Rugbi i la Federació Catalana” han quedat anul·lades fins a nova ordre totes les activitats relacionades amb la disciplina; partits, entrenaments i trobades.

En termes semblants es va pronunciar la Federació Andorrana de Karate, que ha decidit suspendre fins a nou avís totes les activitats planificades en el calendari 2020, inclòs el Campionat Nacional d’Andorra i el curs d’arbitratge corresponent que s’anava a realitzar el proper cap de setmana. A més, en atletisme, el Club Atletisme Valls d’Andorra (CAVA) va informar de l’anul·lació de la 39a edició del Cross Internacional d’Andorra, que s’havia de dur a terme el proper diumenge 22 de març a les 10.30 hores del matí. Per part seva, Ski Andorra va anunciar el tancament de totes les estacions d'esquí i la fi definitiva de la temporada.

Subjectes a la provisionalitat

En el cas de l’FC Andorra, que s’acabi prenent la decisió lògica és només qüestió de dies. L’equip ja no va entrenar ahir i no ho farà durant el cap de setmana. Dilluns, la plantilla està citada a les 9 del matí a Prada de Moles per decidir les passes a fer, però, evidentment, tot fa pensar que els jugadors no treballaran i que els entrenaments quedaran ajornats fins a nova ordre. Des del club tampoc es té notícies concretes de la situació i és força complicat planificar a curt termini. “No volem perdre el temps en quelcom que no podem controlar. Ha vingut així i ara només podem planificar de la millor manera possible aquests 15 dies d’aturada”, comenta el tècnic de l’FC Andorra Nacho Castro. Tenint en compte que els dos darrers dies ja s’ha aconsellat a la plantilla no sortir del país i romandre a casa, atenent a les indicacions de les autoritats sanitàries i del Govern, la decisió definitiva que es prendrà dilluns és suspendre els entrenaments. Això sí, en un comunicat emès ahir, el club valora “la idoneïtat de la preparació de plans individuals de treball per als jugadors”.

El MoraBanc Andorra, com la resta d’entitats esportives del món, es troba, en certa manera, subjecte a la provisionalitat i obligat a variar els plans depenent de la situació i del context del país en la crisi del Covid-19. De fet, les oficines del club romanen tancades des d’ahir i ho estaran fins a la setmana vinent. Tot i que fins dijous sí que estava previst que els jugadors del MoraBanc s’exercitessin, els entrenaments de l’equip, després de les darreres mesures aplicades pel Govern, han quedat també ajornats sine die.

tracking