Natació

La FAN no renuncia a Tòquio si no hi hagués mínima B

Converses iniciades amb el COA per tal que la federació pugui disposar d’una ‘wild card’ tot i no aconseguir la marca

La FAN no renuncia a Tòquio si no hi hagués mínima BANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de Natació (FAN) treballa per poder tenir representació als Jocs Olímpics de Tòquio, que se celebren del 24 de juliol al 9 d’agost, ja sigui mitjançant la mínima B o amb una wild card. Nàdia Tudó, Mònica Ramírez i Bernat Lomero són els nedadors que poden aspirar a una plaça i el vicepresident de la FAN, Joan Clotet, va reconèixer ahir durant l’acte de renovació de l’ens amb Andbank per dos anys que “hi estem treballant, hi estem al darrere". En aquest sentit, Clotet va afegir que “per part nostra ens agradaria [disposar d’una invitació] però és el COA que té la darrera paraula”.

Pel que fa a les competicions, la problemàtica amb les obres de la piscina dels Serradells va fer que la comissió internacional desestimés Andorra com a seu de la Copa Comen d’aquest any. Tot i això, Clotet va confirmar que la FAN ja l’ha tornat a demanar i que “estem a la cua”.

A més, la federació vol donar un impuls a la natació artística i demanarà que aquesta disciplina s'inclogui en els Jocs dels Petits Estats a partir de Mònaco 2025. L’any que ve, als Jocs d’Andorra, la federació ja té una preselecció de dotze nedadors amb què s’espera fer un gran paper.

D’altra banda, la federació va anunciar que es farà properament un curs de FINA per poder corregir la manca d’entrenadors al país i trobar-ne un d’auxiliar. Hi ha 22 inscrits i a Andorra es durà a terme la part presencial el proper mes de juny.

tracking