ACB Lliga Endesa

Victòria incontestable a Múrcia (72-87)

El MoraBanc Andorra suma la tretzena victòria a la lliga a la pista del Múrcia amb una segona part extraordinària

Victòria incontestable a Múrcia (72-87)ACB PHOTO / j. bernal

Podia fer la sensació que el MoraBanc Andorra no es trobava en una dinàmica negativa perquè només s’acumulaven dues derrotes seguides a la Lliga Endesa abans d’afrontar el duel d’ahir a Múrcia. Però si es miraven els darrers partits disputats per ordre, el conjunt tricolor portava una victòria en els últims cinc enfrontaments, per la qual cosa el triomf era significativament necessari per als ànims de l’equip, a més de per seguir ben situats en la intensa cursa per ser al play-off que els queda als d’Ibon Navarro en aquests dos mesos i escaig de competició que queden. És cert que davant hi havia un rival molt més necessitat, ja que s’està jugant la permanència, i una afició que tiba fort, però el MoraBanc va imposar les seves ganes de certificar la millora de sensacions que es va assolir dimecres en l’intrascendent duel a Turquia.

El tècnic vitorià va preveure en la prèvia del partit un matx molt igualat i l’escenari previst es va complir en el tram inicial, amb moltes alternances en el marcador i cap avantatge significatiu. Els tricolors van tenir unes sensacions similars com les de dimecres passat amb un joc sòlid, tot i que era el conjunt murcià el que acabava els 10 primers minuts de matx al davant (19-18). El segon període va anar igual, amb cap equip imposant-se sobre l’altre. Un espectacular alley-oop que Tyson Pérez va culminar va situar una màxima per als del Principat de quatre punts (22-26). Però el duel va arribar al descans amb un avantatge mínim local, tot i que la sensació és que els del Principat estaven lleugerament millor.

A la represa, es va confirmar aquesta idea i el guió del partit va canviar per complet per afavorir els interessos tricolors davant d’un Múrcia que es va anar empetitint gairebé de manera inexplicable. Un parcial de 0-6 de sortida va donar peu a un domini aclaparador del MoraBanc. Novament, el joc coral que tant caracteritza aquest equip va encarrilar el triomf tricolor a la segona meitat, amb algunes individualitats brillants pel mig. Un triple de Clevin Hannah va fer trencar la barrera de la diferència dels 10 punts a l’equador del tercer període (43-54). Els del Principat van seguir prement l’accelerador al segon tram del període. Dejan Todorovic, que ahir va ser xiulat i va haver de sentir com li deien de tot des de la tensa afició murciana pel seu pas infructuós per l’UCAM, va treure a passejar el seu talent individual per deixar estabornit el seu exequip abans d’encarar el darrer quart, al qual es va arribar amb tot pràcticament decidit després d’un període d’11-31 (51-70).

Els 10 darrers minuts van ser purament de la brossa. Al tram inicial el conjunt tricolor va situar-se amb 24 punts d’avantatge, el màxim del partit (53-77), amb el qual el MoraBanc es va passejar fins al final, però sense deixar-se anar, menys en els últims tres minuts, per acabar guanyant per un demolidor 72-87. Clevin Hannah, amb 17 punts i 20 de valoració, va ser el millor d’un partit extraordinari, que va quedar marcat per la gran diferència en el rebot ofensiu (4-18), en el qual el Múrcia és el millor de la lliga. L’equip, que continua sense perdre tres partits seguits a la Lliga, es va assegurar continuar una jornada més ben posicionat en la cursa pel play-off sumant la 13a victòria. Diumenge vinent, repte clau contra el Bilbao.