Sancionat de per vida

El comitè de competició de la FAF inhabilita a perpetuïtat al país Junior per la puntada de peu a Richy Hurtado

Sancionat de per vidaUE ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comitè de competició de la Federació Andorrana de Futbol va decidir sancionar Junior Kobon amb una inhabilitació per a tota la vida que farà que no pugui jugar mai més a Andorra arran de la puntada de peu que va propinar a Richy Hurtado durant el duel entre UE Engordany i Atlètic Escaldes, i que va deixar inconscient per moments el rival. A aquesta sanció se li afegeix una altra de vuit partits (quatre més quatre) per dues agressions que es van produir durant la tangana posterior. En aquest cas, la sanció s’hauria de complir arreu del món si Kobon decidís fitxar per un altre equip fora del Principat per seguir jugant fora del país.

Durant la reunió de la setmana passada, el comitè de competició de la FAF no va decidir cap sanció a Junior fins que s’esgotessin els 24 minuts que restaven per acabar el partit des que es va suspendre (va ser dimecres a la nit) i un cop finalitzat, l’òrgan va decidir imposar la sanció més dura de les que preveu el reglament de la federació. La puntada de Junior a Hurtado, que el va deixar inconscient, va tipificar-se com a infracció molt greu segons l’article 37.1, que inclou “les agressions als àrbitres, als tècnics, als futbolistes, al públic, als directius i a totes les altres autoritats esportives si causen lesions que signifiquen un detriment de la integritat corporal o de la salut física o mental de la persona agredida”, i dintre de les diferents opcions que ofereix la reglamentació, el comitè de competició va imposar-li la “privació definitiva de la llicència federativa” que, segons les fonts consultades, se circumscriu únicament a les competicions d’Andorra.

A més, les agressions de Junior a la tangana posterior s’han tipificat com una infracció greu, que inclou “agressions als àrbitres, als tècnics, als futbolistes, al públic, als directius i a totes les altres autoritats esportives, si comporten una gravetat menor, atès el mitjà emprat o el resultat produït”, sancionades amb vuit partits. En aquest cas, aquesta pena no es tanca a les competicions d’Andorra, i si Kobon firmés per un equip d’un altre país, també l’hauria de complir. Per tant, la sanció que es va imposar a Junior Kobon ha estat exemplar pels fets que van ocórrer, tal com demanaven diversos estaments del món de l’esport.

Finalment, el comitè de competició també va sancionar el futbolista de l’Atlètic Escaldes Leandro Fernandes amb quatre partits per la picabaralla posterior a l’agressió de Junior sobre Richy.

RICHY ES MOSTRA CONTRARIAT

Un cop coneguda la sanció a Kobon, el futbolista de l’Atlètic Escaldes Richy Hurtado va mostrar-se contrariat en declaracions al Diari. El migcampista va explicar que “no sabria què dir-te, crec que la sanció a Andorra és ideal”, però va destacar també que “no li guardo cap rancúnia, jo no li desitjo el mal a ningú ni soc qui per dir que no jugui mai més, però els vuit partits em semblen lamentables”. En aquest sentit, va explicar que “al final vuit partits són dos mesos, que és el temps que hauré d’estar jo sense poder jugar”, i per acabar, va concloure: “Esperem que al final la inhabilitació de per vida serveixi com a exemple i mai més es vegi una cosa així.”

En aquest sentit, Hurtado segueix recuperant-se a casa de les diferents lesions que va patir, ja que encara no ha tornat als entrenaments, i haurà d’estar unes quantes setmanes més allunyat dels terrenys de joc. El futbolista encara té danys a les cervicals i no hi ha data confirmada per al seu retorn a la competició amb l’Atlètic Escaldes.

RUIZ CONFIRMA QUE S'ESTUDIARAN ELS CASOS DE LES LLICÈNCIES PER ALS NO RESIDENTS

Arran del cas Junior, es va destapar una altra polèmica amb les fins a quatre llicències de no residents que poden tenir els clubs de futbol. Arran d’una autorització del Govern del 2012, els clubs poden fer fitxa a, com a molt, quatre jugadors que no visquin al país, no cobrin, i resideixin fins a 350 quilòmetres, però en alguns casos, futbolistes que tenen aquest tipus de llicència, sí que viuen a Andorra, com Junior Kobon, que residia al Principat. El Diari va avançar a l’edició de dimecres que des del ministeri de l’Interior s’obriria una investigació per saber si hi ha més jugadors en la situació de Junior Kobon, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va pronunciar-se sobre aquest aspecte. Ruiz va declarar que “és una figura que es va crear per donar més nivell a la competició, i la llei no prohibeix que un no resident pugui tenir llicència, però s’han de complir alguns aspectes”, i va afegir que “si la figura desperta inseguretat, és evident que des d’Interior, Immigració i Esports, haurem d’intentar i aconseguir que doni seguretat i compleixi la normativa”. El responsable de la secretaria d’Estat d’Esports va manifestar també que “si no és així i no es compleix del tot la normativa, els equips que no ho fan adulteren la competició i s’incompleix una llei vigent”. Finalment, Ruiz va mostrar-se contundent i va concloure que “és una cosa amb la qual no podem mirar cap a un altre costat, i amb la FAF ho haurem d’estudiar”.

tracking