Esquí fora pista

Territori Slemett

El rider francès repeteix triomf a la Portella d’Arcalís amb 93.67 punts, la xifra més alta registrada a la temporada

Territori SlemettFREERIDE WORLD TOUR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Léo Slemett va tornar a inscriure el seu nom a la Portella d’Arcalís i va sumar el tercer triomf sobre la neu andorrana. El rider francès, que ja s’havia coronat el 2017 i el 2019, va registrar una puntuació estratosfèrica i amb un 93.67 va segellar un triomf espectacular en la disciplina d’esquí masculí. Aprofitant la versatilitat del vessant, els riders van arriscar i van oferir un gran espectacle que es va veure a les puntuacions. De fet, en aquesta categoria es van aconseguir les puntuacions més altes d’aquesta temporada, al superar-se els 90 punts, un fet que no s’havia donat encara durant aquest curs en cap de les altres proves. A prop de Slemett es va quedar el nord-americà Isaac Freeland, amb 91.67 punts, que va finalitzar en segona posició i el tercer lloc, molt ajustat, va ser per al suec Kristofer Turdell, que també va traspassar la barrera dels 90 punts, i va facturar la seva baixada amb 90.67.

L’andorrà Dani Fornell, que va competir amb una wild card, va acabar 16è, amb 53 punts. Una caiguda molt a prop de la línia d’arribada va entelar una fluida línia que traçava del rider andorrà. L’espanyol Aymar Navarro (83 punts) va acabar 10è, en el distinguit grup d’esquiadors que van puntuar per sobre dels 80. En l’apartat femení, també en la disciplina d’esquí, la noruega Hedwig Wessel es va imposar amb 83 punts, seguida de Jackie Passo, amb 78,33 punts i en tercer lloc, Elisabeth Gerritzen, amb 76,67 punts va tancar el podi.

Ajornat el surf de neu masculí

El surf de neu va tenir un protagonisme escapçat a Arcalís, ja que la prova masculina es va haver d’ajornar. La jornada va començar a les 8.30 h puntual amb la finestra de visibilitat que marcaven les previsions, però es va haver d’aturar a mig matí a causa de la intensa nevada que es vaperllongar durant hores. Degut a la manca de visibilitat es va decidir que els homes no competissin en surf de neu i aquesta prova serà reallotjada i es disputarà a Fieberbrunn la setmana vinent. D’aquesta manera, l’estació austríaca acollirà dues proves d’aquesta categoria, que servirà als riders perquè sumin els punts que no van poder fer ahir a Arcalís.

En categoria femenina, els focus van recaure en l’espanyola Núria Castán, que va acabar segona amb 79 punts. La snowboarder de Reus va sortir la penúltima de la seva categoria i durant uns instants es va mantenir, inclús, líder fins que la darrera corredora, l’australiana Michaela Davis-Meehan (80.33 punts), va millorar la seva baixada i la va superar. La tercera en categoria snowboard dona va ser la francesa Marion Haerty, amb 75,67 punts.

La jornada va ser un èxit, tot i els problemes de visibilitat, i les competicions es van poder desenvolupar amb garanties, excepte el surf de neu masculí. El director d’Ordino Arcalís, Xabier Ajona, va destacar que “l'èxit de la prova ha estat un cop més la implicació de l’equip de l’estació combinat amb la bona sintonia existent amb l’organització de Freeride World Tour”. Ajona va subratllar que “hem estat capaços de demostrar la nostra vàlua, perquè tot i que som una estació petita, hem ensenyat un cop més que tenim un potencial inabastable, que som garantia, i això ens ha convertit en un referent en el món del freeride”. Sense dubte,, va cloure el director de l’estació, “podem afirmar que Freeride World Tour ha estat clau per posicionar Andorra com un país de neu, de freeride i amb una capacitat immensa per acollir esdeveniments esportius d’aquest tipus”.

Pendents de la continuïtat

En la mateixa línia es va posicionar el director de màrqueting de Grandvalira Resorts, David Ledesma, que va indicar que “ha valgut la pena esperar les nevades, perquè la imatge que hem donat d’Andorra és espectacular, amb les nostres muntanyes carregades de neu per gaudir de l’esquí. Som un destí de neu sense igual”. A més, i en referència a la continuïtat de la prova, va reconèixer que “esperem poder comptar amb Freeride World Tour molts més anys, ja que té audiències globals que ens serveixen per situar-nos al mapa amb un missatge molt clar”.

tracking