Investigació als clubs de la lliga

Interior indagarà si hi ha més jugadors sense regularitzar arran del cas Junior

Investigació als clubs de la lligaUE ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La puntada de peu que Junior Kobon va etzibar al cap de Richy Hurtado en el partit que fa una setmana i mitja van disputar la UE Engordany i l’Atlètic Escaldes podria posar en problemes més d’un club de la Lliga Multisegur Assegurances. El ministeri de l’Interior obrirà una investigació per determinar si hi ha més jugadors als equips que estan en una situació irregular similar a la de l’ivorià.

El davanter jugava amb una de les quatre fitxes de transfronterer que la normativa de la Federació Andorrana de Futbol permet, per la qual es pot tenir jugadors no residents, però que visquin a menys de 350 quilòmetres i no percebin una retribució, a més de tenir una assegurança privada en cas de fer-se mal. La greu agressió que va cometre Junior va posar al descobert que vivia a Andorra de manera il·legal, per la qual cosa ara es vol investigar si no és l’únic entre els clubs de la lliga.

D’altra banda, la direcció de la policia ha fet una proposta d’expulsió del país de cinc anys a Junior, que hi pot presentar al·legacions –cosa que farà a través del reagrupament familiar–, ja que està casat amb una resident i en principi té la intenció de quedar-se al país, tot i que en no ser comunitari (té passaport ivorià i el que va presentar va ser una autorització de residència a Itàlia). Sigui com sigui, el cas quedarà en mans del ministeri de l’Interior, que determinarà la seva expulsió del país, que no està motivada per residir de manera il·legal, sinó per la puntada de peu al cap de Richy, per la qual va ser condemnat en un judici ràpid a vuit mesos de presó condicional.

Sanció futbolística i represa

A banda del problema de la possible expulsió del país, hi ha la possibilitat que la greu agressió que va cometre Junior no li permeti jugar més a nivell professional o semiprofessional. El Comitè de Competició es va reunir la setmana passada però va decidir que fins que no conclogui el partit entre l’Engordany i l’Atlètic Escaldes, que va quedar suspès al minut 66, no dicatarà la sanció definitiva. Precisament avui, a les 20.45 hores, el duel es reprendrà i per tant, de la reunió de demà en podria sortir la sanció definitiva per al jugador, que de moment ja sap segur que a l’Engordany no continuarà, ja que el club va anunciar la seva expulsió la mateixa nit de l’incident.

tracking