TALL A la
CS-310

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El VPC s'imposa al Maureilhan Montady (40-15)

Els tricolors van dominar el marcador des de l’inici d’un duel trabat i amb dos expulsats visitants

El VPC s'imposa al Maureilhan Montady (40-15)Xavier Pujol

El VPC Andorra va derrotar 40-15 el Maureilhan Montady a la Lliga d’Honor d’Occitània en un duel marcat pel joc agressiu dels visitants, que van acabar el partit amb dos menys per dues expulsions, i en què els homes de Jonathan Garcia Xepi i David Kirikaixvili van ser superiors en tot moment i van acabar sumant, fins i tot, bonus ofensiu. El duel va començar força trabat i sense clarividència en atac per cap dels dos equips, i el VPC va avançar-se amb dos cops de càstic de Ramas Jinashvili, mentre que els visitants en van anotar un. El tres quarts, que ja n’havia fallat un abans, va tornar a errar un altre xut, però el duel va canviar a sis minuts per al descans, quan el Maureilhan va veure la primera vermella i va quedar-se amb un jugador menys. I pràcticament a la jugada següent, Edo Jamrulidze anotava el primer assaig per al VPC amb la transformació posterior de Ramas que posava el 13-3 al marcador. Semblava que la primera meitat acabaria aquí, però els visitants van fer un assaig just al límit del descans sense transformació que va deixar l’electrònic en 13-8 al final de la primera meitat. A la represa, el Maureilhan va patir la segona expulsió per una nova acció violenta, i ja amb dos jugadors més, el VPC va poder mostrar una millor versió. Ramas va ampliar la diferència amb un cop de càstig, i després van arribar tres assajos pràcticament consecutius obra d’Edo, Chaco i Lucas, que deixaven el duel totalment sentenciat amb el 35-8 que reflectia el marcador. El VPC va haver d’estar deu minuts amb 14 jugadors per la targeta groga a Ramas, i el Maureilhan ho va aprofitar per anotar un nou assaig que va deixar el marcador en 35-15. Tot i tenir el duel resolt, el VPC no va deixar de buscar més anotacions, i les va aconseguir amb un assaig de Nico González que va deixar el resultat final en 40-15. Després del partit, l’entrenador David Kirikaixvili va mostrar-se satisfet per la victòria, i va manifestar que “era un partit molt important, ja no per la classificació, si no per recuperar la confiança després de la mala ratxa que portàvem amb dos partits perrduts, i abans del play-off era necessari”, i va afegir que “hem jugat força bé, l’equip contrari ja heu vist que eren el que eren i volien jugar amb joc brut, però hem pogut aguantar i continuar amb el nostre joc, i quan ens toquen equips així sempre ens costa perquè no estem pendents del joc, sinó de l’antijoc”. A més, el tècnic dels tricolors va assenyalar que “estem ja més mirant de cara al play-off perquè l’últim partit no té tanta importància com preparar-se per als play-off”. Amb el triomf aconseguit ahir, el VPC se situa en tercera posició a la classificació, i tancarà la lliga regular amb el desplaçament al camp del Montredonnais en un duel que es disputarà el 22 de març. Després serà el torn dels play-off.