Elegant però dolgut

Gabri Garcia, encara afectat i sorprès per la destitució, s’acomiada de l’FC Andorra agraint al club l’oportunitat

Elegant però dolgutFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Relaxat, però encara visiblement dolgut i afectat, Gabri García es va acomiadar públicament de l’FC Andorra en un hotel de la capital. El seu discurs inicial va ser pausat, tranquil i pensat, emprant aquelles paraules justes per emetre el missatge que volia fer arribar. No amaga que encara està sorprès per la destitució, i va apuntar que “ha estat una decisió de club, del consell d’administració, que, evidentment, no comparteixo”. En aquest punt, Gabri va voler exhibir els números que ha aconseguit a l’Andorra en els 14 mesos que ha estat, juntament amb Albert Jorquera, l’inquilí de la banqueta tricolor; 45 partits, 24 victòries, 13 empats i 8 derrotes, entre Primera Catalana i Segona B. A més, l’equip ha aconseguit 36 punts, a 6-7 de la xifra que assegura la permanència, ha estat quatre jornades líder i 15 dates en posicions de play-off. “Uns números molt acceptables i que demostren la feina que s’ha fet per consolidar el club a la categoria” va indicar Gabri. El tècnic català va deixar clar que “vam arribar fa 14 mesos amb un projecte a llarg termini i vam apostar-hi molt fort, quan era una aventura arriscada”. L’exentrenador de l’Andorra va explicar que “enfadat no estic, estic dolgut per com ha anat el procés i com ha finalitzat, però la sortida ha estat bona i el club ha estat a l’altura”. “Només lamento no poder acabar la feina que vam començar” va afegir. Gabri va fer servir una metàfora per explicar el buit que ara mateix sent. “Vam agafar aquest projecte com si fos un bebè, l’hem vist començar a créixer, però només ens han donat temps per veure’l gatejar”. L’entrenador de Sallent, que es quedarà a Andorra durant els propers mesos, assegura no sentir-se enganyat. “No, enganyat no, però sí que crec que l’ambició del club els ha portat a creure en una realitat que és difícil d’aconseguir”. Va explicar que la seva conversa amb Gerard Piqué va ser “molt normal i tranquil·la” i que “amb l’Albert [Jorquera] sí que la relació d’ell [Piqué] és més estreta i personal”. El tècnic sap que la darrera derrota, davant el Llevant, va ser el cop de gràcia i va “accelerar la decisió”. “El club buscava la necessitat de trobar un revulsiu per agitar la part alta de la classificació”, va afirmar. I aquest revulsiu és Nacho Castro. Per a Gabri, el tècnic asturià “és la persona més adequada per continuar amb la nostra feina”. La seva arribada, va comentar, “ha estat una decisió pensada i meditada pel club i crec que encertada”.

Agraït al club

Gabri va tenir només bones paraules per al club i per als seus rectors i va agrair, en diverses ocasions, a Jaume Nogués i la cúpula del club “per l’oportunitat que em van brindar” al gener del 2019. També va tenir un record per als jugadors “que sempre m’han mostrat el seu suport i als que he vist créixer”. Jugadors com Ratti, Adrià Vilanova, Bover, Riverola, Moha o Forgas s’han revalorat indiscutiblement durant aquesta etapa. Pel que fa al seu futur immediat, l’extècnic tricolor reconeix estar “encara paint tot això, i en el que menys penso ara és a tornar a entrenar”.

NACHO CASTRO DEMANA VALENTIA ALS SEUS JUGADORS AL DUEL CONTRA L'HÈRCULES

L’FC Andorra va fer ahir l’últim entrenament abans de desplaçar-se avui cap a Alacant per enfrontar-se demà a l’Hèrcules. Els tricolors s’exercitaran avui a meitat del camí del viatge (a València), i seguiran el recorregut fins a la capital alacantina. Una de les principals incògnites és si el nou tècnic, Nacho Castro, podrà seure o no a la banqueta, ja que el club havia tramitat la seva fitxa, però encara no havia rebut l’OK de la Reial Federació Espanyola de Futbol. Més enllà d’aquesta circumstància, el tècnic asturià va explicar que “les sensacions aquests primers dies han estat excel·lents, i els nois estaven molt receptius”, i va afegir que “quan hi ha una destitució és normal que els jugadors estiguin apagats i afectats perquè se senten responsables”. A més, va destacar que aquests primers dies s’ha centrat amb el treball motivacional amb la plantilla, i va repetir en diverses ocasions que l’objectiu és “que l’equip sigui valent i porti la iniciativa”. D’altra banda, el club va anunciar ahir un acord amb Pyrénées perquè el centre comercial es converteixi en premium partner de l’entitat fins al 2023. Les samarretes de joc incorporaran el logotip de Pyrénées a la part posterior i la marca també tindrà presència a Prada de Moles. L’acord es va signar amb la presència del propietari de Pyrénées, Patrick Pérez, i del màxim accionista del club, Gerard Piqué.

tracking