Nacho Castro dirigeix el seu primer entrenament de l'FC Andorra

El nou tècnic tricolor ha conegut els seus nous jugadors en la sessió d'aquesta tarda, i posteriorment ha estat presentat en roda de premsa, en la qual ha assegurat que està "molt il·lusionat amb aquest projecte"

Nacho Castro dirigeix el seu primer entrenament de l'FC AndorraFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nacho Castro ja exerceix com a entrenador de l'FC Andorra. El nou tècnic tricolor ha dirigt aquesta tarda la seva primera sessió a Prada de Moles i posteriorment ha estat presentat en roda de premsa. És un plaer ser aquí, moltes gràcies per l'oportunitat. Vull agrair sobretot al meu antic club i a la meva empresa les facilitats que m'han donat per poder arreglar la paperassa en un marge tan curt de temps per poder venir a Andorra. Estic molt il·lusionat pel projecte", ha indicat Castro, que ha afegit que l'objectiu de l'equip ha de ser el de "ser valents".

En la roda de premsa l'han acompanyat el president del club, Ferran Vilaseca, i el director general, Jaume Nogués, que han volgut agrair a Gabri Garcia i a Albert Jorquera "el seu temps i dedicació al club" durant els 13 mesos que han estat a l'entitat. Nogués ha explicat que la decisió s'ha pres sobretot per un tema de "sensacions", i no perquè "l'objectiu sigui la permanencia o l'ascens". Al final, el president ha volgut enviar un missatge d'optimisme. "Treiem-li un punt de dramatisme. Com a entitat, el nostre ADN és ambiciós, i pensem que necessitàvem un revulsiu i el Nacho Castro és la persona ideal, estem molt il·lusionats", ha comentat Vilaseca.

Fulminats

La mala dinàmica traçada per l’FC Andorra des de l’inici de la segona volta, amb 3 punts sumats de 21, tres derrotes consecutives i set partits sense guanyar, ha significat la defunció esportiva com a tècnics de l’equip tricolor de Gabri García i Albert Jorquera. Una decisió sorprenent per al mateix cos tècnic i per a la plantilla de l’Andorra, que no esperaven aquest desenllaç. El preparador de la Unió Atlètica Horta, Nacho Castro, serà el nou tècnic de l’equip tricolor i, si no hi ha cap contraordre, ja avui mateix es farà càrrec del grup i dirigirà la primera sessió de treball a Prada de Moles. La derrota davant l’Atlètic Llevant (0-1) ha significat de cara a la cúpula el cop de gràcia per a Gabri i Jorquera. El cos tècnic està molest, dolgut, es mostra incrèdul, no entén la decisió i està convençut que el projecte tenia encara molt recorregut. De fet, el contracte de Gabri i Jorquera acabava aquest juny, però, segons ha pogut saber el Diari, ja feia un temps que hi havia una ampliació de contracte emparaulada fins al 2022. Una renovació que la mala dinàmica ha frenat i, fins i tot, ha estripat. Gabri i Jorquera van ser coneixedors de la destitució dilluns a la nit i ja amb l’acord tancat amb el nou tècnic, Nacho Castro, que es va citar amb la plantilla hortenca per comunicar la notícia. De fet, Castro tenia fixada una roda de premsa de comiat ahir al matí al Feliu i Codina que va ser ajornada per petició expressa del l’FC Andorra. En aquest sentit, Gabri i Jorquera encara negocien la quitança i, per aquest motiu, el club no ha fet oficial la destitució, que s’espera que arribi durant el dia d’avui. El club va transmetre al cos tècnic que la decisió presa era per tallar la dinàmica negativa de resultats i que, per aconseguir-ho, la millor solució, tot i que dolorosa, era prescindir d’ells. La plantilla tampoc tenia cap input que li fes pensar que Gabri seria destituït. Tots els jugadors amb qui ha pogut parlar el Diari coincideixen a assenyalar que la xerrada de dilluns a l’entrenament de recuperació va ser “molt normal” i que “res feia pensar que podria passar això”. “El mister es va acomiadar de nosaltres després de la xer­rada donant per fet que ens veuríem dimecres [per avui]”, van sostenir fins a quatre membres del vestidor tricolor.

Llum verd de Gerard Piqué

El president de Kosmos i propietari de l’FC Andorra, Gerard Piqué, també va donar el llum verd definitiu a la destitució de Gabri i Jorquera. El central de l’FC Barcelona coneix els moviments del club al detall i sembla evident que ha tingut la darrera paraula a l’hora de prendre la decisió, juntament amb els altres homes forts de l’entitat, com Ferran Vilaseca i el director general i esportiu, Jaume Nogués. En aquest sentit, segons pot assegurar el Diari, dar­rerament Piqué no tenia bones sensacions i així ho va transmetre a la cúpula. El propietari del club tricolor havia reconegut al seu entorn estar preocupat i es mostrava obertament nerviós per la situació de l’equip i així ho havia fet saber als dirigents. Tot i que des de l’FC Andorra i per part del cos tècnic sempre s’ha defensat que el primer objectiu era la permanència, la sagnia de resultats i les sensacions que desprèn l’equip des de principi d’any natural i de la segona volta han acabat per tancar Gabri i Jorquera en un carreró sense sortida. Ara, Nacho Castro agafa el volant per comandar una nau que té tram de temporada per davant –12 partits– per redreçar la trajectòria i consolidar-se a Segona B de manera folgada.

GUST PEL BON TRACTE DE PILOTA

Nacho Castro, , nou tècnic de l'FC Andorra El nou tècnic de l’FC Andorra és un dels entrenadors més destacats del grup cinquè de Tercera Divisió les darreres temporades. Com a inquilí de la banqueta de la Unió Atlètica Horta, Castro ha exhibit un futbol elegant, atractiu, amb molta tirada per la possessió i donant protagonisme a la pilota. De la mà de l’entrenador asturià, els aficionats del Feliu i Codina han gaudit durant gairebé tres anys d’una proposta molt llaminera de joc i, fins i tot, amb un dels pressupostos més baixos de la categoria, d’un play-off d’ascens a Segona B la temporada passada, una fita històrica per al club barceloní. De perfil similar al que pretén ser l’Andorra i que encaixa perfectament amb la filosofia del club tricolor, Castro, de 48 anys i exentrenador també del Peralada i el Girona B, arriba famolenc i amb il·lusió i aposta habitualment pel 4-3-3 o un 3-5-2, dibuixos proposats sempre per Gabri i Jorquera.

L'FC Andorra confirma el fitxatge de Nacho Castro

L'FC Andorra confirma el fitxatge de Nacho Castro

Fulminats

tracking