Expedient d'expulsió d'Andorra per a Junior

L’exjugador de l’Engordany, condemnat a vuit mesos de presó, té vuit dies per regularitzar els papers

Expedient d'expulsió d'Andorra per a JuniorUE ENGORDANY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Junior Kobon, el jugador que va donar una puntada de peu al cap a Richy Hurtado en el partit de diumenge entre la UE Engordany i l’Atlètic Escaldes, podria veure’s obligat a abandonar el país els propers dies. El jugador de Costa d’Ivori amb passaport italià va rebre dos expedients en ser detingut després del matx, un de proposta d’expulsió del país i un altre de regularització de la seva documentació a Andorra en un termini de vuit dies. Malgrat que teòricament no residia al Principat i jugava a l’Engordany amb una de les quatre fitxes de no residents que preveu la normativa, segons han apuntat diverses fonts, Junior estava vivint al país i, de fet, està casat amb una resident. L’explicació que va donar l’ivorià a la policia era que estava en procés de tramitació dels papers de residència, i en ser un ciutadà europeu (passaport italià) tenia tres mesos per fer-ho. Ara, però, només té vuit dies per tramitar els papers, els quals només podria aconseguir trobant una feina remunerada en aquest termini. El ja exjugador de la UE Engordany (la FAF ja ha rebut la baixa) va ser condemnat ahir a vuit mesos de presó condicional en un judici ràpid per un delicte de lesions, agreujat per la necessitat de cura mèdica de la víctima. Segons fonts jurídiques, la fiscalia va demanar 15 mesos de presó i la defensa en va demanar tres, i finalment la batlle va determinar els vuit mesos amb un termini de suspensió de quatre anys. Per tant, Junior no haurà d’entrar al centre penitenciari, però si torna a protagonitzar una situació de les mateixes característiques en aquest termini sí que podria entrar a presó. Ara, Richy Hurtado no podrà demandar penalment a Junior en haver estat jutjat. Només podrà fer-ho per responsabilitat civil pels danys físics i morals ocasionats, demanant una compensació econòmica, situació que es produirà segons es desprenien de les declaracions que va fer al Diari el dilluns.

Penedit

L’ivorià va mostrar penediment per la seva acció des del primer moment que va declarar a la policia i va acceptar que havia perdut els papers, actitud que es va repetir davant el batlle. En el judici, es va tenir en compte l’acta arbitral, que recollia que en la pugna per la pilota que va ocasionar que els dos jugadors caiguessin a terra Richy va donar un cop de puny a Junior. Una vegada al terra, aquest segon es va aixecar abans i va propiciar la puntada de peu que va desencadenar tot l’enrenou i la suspensió del partit.

LA FEDERACIÓ REMARCA QUE LA LLICÈNCIA ERA CORRECTA

El secretari general de la Federació Andorrana de Futbol, David Rodrigo, va comparèixer ahir per valorar el cas Junior, i va assegurar que “la llicència era correcta i per a nosaltres no és il·legal, ja que la llicència federativa era bona i estava inscrit com a jugador no resident”. La normativa va canviar el 2012 i, segons va explicar Rodrigo, “tenim un comunicat de Govern on es diu que es permet jugar a futbolistes no residents sempre que no siguin assalariats ni visquin al país, amb un màxim de quatre places per club”. Per últim, i qüestionat sobre la residència de Kobon, “nosaltres no fem de policia i si la llicència és correcta, com en aquest cas, no anem club per club a veure on viu cada jugador, nosaltres sabem que quan es presenta la documentació és correcta i a partir d’aquí és el club qui es preocupa del seu jugador”. Sobre l’acció del futbolista de la UE Engordany, Rodrigo va “lamentar i condemnar els fets de manera rotunda perquè són imatges que fan mal al cor, i l’únic positiu és que Richy evoluciona favorablement”. A més, va destacar que “va ser un dia dur, de moltes trucades, i vull lloar els clubs per la seva actitud de buscar solucions a uns fets que no representen els valors del futbol i que són actes que s’han d’eliminar de manera contundent”. De fet, el secretari general va confessar que estan estudiant realitzar alguna campa­nya per conscienciar contra la violència “perquè un acte així no és normal”. Rodrigo no va voler entrar en la possible sanció que rebrà Kobon per part del comitè de competició i va destacar que “a partir d’ara hem d’esperar el que dictamini el comitè, que és un òrgan independent i que nosaltres no podem ni orientar ni fer cap acció perquè semblaria que ara poguéssim manipular-lo”. La reunió de l’entitat sancionadora està prevista per avui mateix, tot i que no es farà pública fins demà al vespre o divendres, com passa habitualment després de cada reunió, i el secretari va aclarir que “són fets molt greus” i que el futbolista podria patir una sanció de partits, que només s’aplicaria a futbol d’onze, o temporal, que es compleix a totes les modalitats.

tracking