L'Andorra Skimo apunta a la tercera etapa

L’organització espera poder afegir un tercer dia de competició i anar fins a Vallnord l’any vinent

L'Andorra Skimo apunta a la tercera etapaLA SPORTIVA ANDORRA SKIMO/J. PICART

La Sportiva Andorra Skimo és una prova que des de la primera edició, el 2016, ha crescut any rere any i ha guanyat molts adeptes a un ritme extraordinari. La xifra de participants sempre va a més i s’han de tancar les inscripcions molt aviat, malgrat augmentar-ne el límit cada any. Enguany gairebé 1.000 persones han pres part de la prova entre els quatre recorreguts, i com que aquesta cursa pretén seguir la mateixa progressió, l’organització ja pensa en la tercera etapa. Aquesta idea fa anys que ronda el cap dels organitzadors, i si tot va segons el previst, l’any vinent s’afegirà una etapa més el dilluns, entre Arcalís i Vallnord. “La nostra intenció és fer el tercer dia, però tot es fa més gran i necessitem més ajudes”, explicava ahir el director de La Sportiva Andorra Skimo, Gerard Riart, que afegia que “estem en converses amb el comú de la Massana i amb Vallnord, i s’ha de veure si es poden encaixar totes les peces. Nosaltres ens veiem capaços de l'any que ve posar aquest tercer dia”. D’aquesta manera, no només podria créixer la xifra d’inscrits novament, sinó la seva duresa. I això que ahir va concloure l’edició més dura i exigent d’entre les cinc que s’han realitzat fins ara. El recorregut entre el sector Grau Roig de Grandvalira i Arcalís va posar a prova els prop de 400 participants d’ahir entre la segona etapa de l’Skimo10, l’Skimo4 i l’Skimo2. La manca de condicions de neu òptimes va obligar a augmentar el desnivell i buscar les parts més altes de muntanya, on hi havia la neu, evitant així més parts a peu. “Hi ha alguns equips que ens han dit que era la cursa més dura que han fet mai”, assegurava Riart. Aquest fet es reflectia clarament en la cara dels participants a l’arribada, on tots treien la llengua després d’uns 3.800 metres de desnivell positiu, passats també per calor. “És una cursa molt exigent i que has d’estar ben preparat si fas els dos dies”, assenyalava Marc Pinsach, que juntament amb Oriol Cardona van certificar el triomf, que ja van encarrilar a la primera etapa, amb un registre de 5 h 02’40’’. De fet, el podi al complet va ser calcat al de dissabte, amb Aleix Domènech i Pau Coll a la segona plaça, i Luís Alberto Hernando i Miguel Caballero tercers. El primer andorrà novament va arribar en la quarta posició, però aquesta vegada no va ser Xavi Areny, que no va prendre la sortida, sinó Ferran Teixidó, acompanyat de Martí Làzaro. El mateix va passar en categoria femenina, amb Ana Alonso i Nahia Quincoces, que van assolir la victòria (6 h 10’36’’) i Laetitia Roux, Grace Staberg i Sierra Anderson en segona posició. Pel que fa a l’Skimo4, els esquiadors de la FAM Sergi Casabella i Gerber Martin van ser els guanyadors en arribar a meta poc després de Cardona i Pinsach, i abans que els segons de l’Skimo10 (5 h 10’). Ambdós estan preparant la Pierramenta de mitjans de març, que també disputaran. “És un bon test de prepracaió, tot i que potser és una mica excessiu”, explicava Martin. Els francesos Louis Dumat i Lucas Mouret es van adjudicar l’Skimo2 en 1 h 48’35’’.