Esteve progressa a l'esprint de Trondheim

En una prova on no és especialista, el fondista es va defensar bé i va acabar a 17” del guanyador

Esteve progressa a l'esprint de TrondheimFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Irineu Esteve va disputar ahir la prova sprint de l’ski tour de Trondheim (Noruega), prèvia als 30 km clàssics en persecució d’avui. L’andorrà, en una distància on no és un especialista, es va defensar molt bé i va acabar en 50è lloc. Amb un temps de 3’10”29, Esteve va finalitzar a 17”49 del millor registre, el del noruec i guanyador Johannes Hoesflot Klaebo, que es va imposar amb 2’52”80. El fondista andorrà, a més, va estar molt a prop d’aconseguir la classificació per a les bateries de les finals. De fet, el seu crono es va quedar a només quatre segons de la 30a plaça del suec Filip Danielsson, que va marcar 3’06”28. El tècnic, Joan Erola, va explicar que “avui [per ahir] acaba 50è i potser ha estat el seu millor esprint de la temporada a 17 segons del primer”. Erola creia que “hem d’estar contents perquè ha fet un esprint molt bo per les condicions que té ell a nivell tècnic i físic”. “Està a quatre segons de la qualificació, així que contents perquè poques vegades hem estat tan a prop”, va cloure.

Dos podis en alpí

D’altra banda, en esquí alpí, ahir a la Molina hi va haver un doble podi andorrà amb triomf de Ty Acosta. Va ser al gegant CIT de l’Arnold Lunn World Cup, amb els joves de la FAE i amb victòria en homes per a Ty Acosta, a més de la tercera posició de Roger Bartumeu. Amb un crono d’1’22”77, Acosta es va imposar en una cursa amb unes condicions perfectes de sol i neu dura. L’andorrà, que va guanyar les dues mànegues, va superar el francès Lucas Dessandier. Tercer va ser Roger Bartumeu, amb +1”05. Igualment, Pol Robert va ser 5è a 1”49, mentre que Albert Torres va finalitzar 11è a 2”18. Lluís Torres va acabar 21è a 3”15, Robert Ferrari 23è a 3”52, Tomás Mijares 34è a 5”86, Aritz Alvarez 41è a 7”85 i Joel Fonseca 62è a 11”87. En dones, només va competir Clàudia Mijares. L’andorrana va ser 8a (1’28”99) a 4.63 de la vencedora, l’espanyola Sílvia Vila.

CARLITOS AGUARELES ACABA CINQUÈ A LA COPA D'EUROPA DE DAVOS

El surfista de neu Carlitos Aguareles va signar una meritòria cinquena plaça a la Copa d’Europa de Davos de Big Air. De les tres rondes, l’andorrà va fer una bona recepció en dues. Aguareles va acabar amb 81 punts, i el podi el van ocupar el txec Matej Svancer, amb 180, i els suïssos, KJim Gubser i Luca Schuler amb 144 i 108, respectivament. Per part seva, Maeva Estévez no va poder superar les qualificacions per només 0”12 i va fregar les finals a la Copa d’Europa de Grasgeheren (Alemanya). L’andorrana va fer una sortida “mitjana però neta”, segons va explicar. “A la resta del circuit he anat bé però en l’últim peralt m’he enganxat en un forat i llavors he posat les dues mans a terra i tot i salvar-ho, m’ha costat molt car”, va afegir Estévez. La surfista de neu va acabar 19a, a 0”12 de passar a les finals, en una cursa amb els cronos molt ajustats.

tracking