Esteve es manté al Top-30 al Tour de Ski

Va finalitzar 23è a la cursa de 34 quilòmetres estil lliure després del 79è lloc a l’esprint

Esteve es manté al Top-30 al Tour de SkiMONTSERRAT ALTIMIRAS

Irineu Esteve es manté dins del Top-30 del Tour de Ski després de les quatre primeres proves de la competició que s’està disputant a Suècia i Noruega. El jove esquiador de la FAE va estrenar-se en aquesta competició amb una 28a i 32a posició el cap de setmana a Östersund (Suècia) a les curses de 15 quilòmetres lliure i persecució, mentre que dimarts va ser 79è a la prova esprint celebrada a l’estació sueca d’Are en la disciplina que pitjor s’adapta a les seves característiques. Ahir, però, va fer una passa endavant i va classificar-se en 23è lloc a la carrera de 34 quilòmetres estil lliure i amb sortida massiva. Després d’aquestes quatre primeres curses del campionat, Esteve ocupa la 27a posició a la classificació general del Tour de Ski. A la cursa d’ahir celebrada a Meraker (Noruega), Esteve es va saber mantenir entre els millors en una cursa llarga i dura en què no va abaixar els braços en cap moment fins a entrar a la línia d’arribada en 23a posició amb un temps final d’1 h 22’17”1, a 2’42”2 del rus Alexander Bolshunov, que es va acabar enduent la carrera al davant dels noruecs Johannes Klaebo i Emil Iversen. La general també l’encapçala l’esquiador rus Alexander Bolshunov amb un temps total de 2 h 26’16”, seguit per dos noruecs, Paal Golberg i Sjur Roethe, mentre que Esteve és 27è amb un crono provisional de 2 h 32’51” a poc més de sis minuts i mig del líder de la competició. A més, el jove esquiador té el Top-25 a 42 segons, mentre que les opcions d’acabar el Tour de Ski entre els 20 primers sembla més complicada, ja que té el 20è lloc a gairebé dos minuts. El Tour de Ski posarà el punt i final aquest cap de setmana amb una doble cita a Noruega. Demà serà el torn d’un esprint d’1,5 quilòmetres en estil clàssic, mentre que la competició es tancarà diumenge amb la cursa de 30 quilòmetres persecució, també en estil clàssic. Totes dues carreres se celebraran a l’estació de Trondheim.

SETENA PLAÇA DE MATÍAS VARGAS A ITÀLIA

Matías Vargas va finalitzar en setena posició al supergegant FIS celebrat a l’estació italiana de Sella Nevea. L’esquiador va cloure la baixada amb un crono d’1’14”76, a 1”67 del vencedor de la cursa, que va ser el corredor eslovè Miha Hrobat. També va participar en aquesta prova Kevin Courrieu, que va ser 56è amb un temps d’1’18”60, lluny de les primeres posicions de la cursa. També a Itàlia va disputar-se ahir un eslàlom FIS amb Xavi Salvadores en 15a posició amb un temps d’1’37”95 a 2”51 del guanyador de la prova, que va ser el corredor suís Joel Luetof, amb un registre d’1’35”44. Per últim, Cande Moreno va quedar-se a tocar dels punts al supergegant de la Copa d’Europa després d’acabar en 39è lloc, i a només 0”33 del Top-30. L’esquiadora disputarà avui un nou supergegant i una combinada.