Esquí i surf de neu forapista

Incertesa amb el Freeride

La manca de neu en alguns punts i la previsió meteorològica fa que sigui complicat que se celebri la cita del circuit mundial

Incertesa amb el FreerideFWT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cita d’enguany a Andorra del Freeride World Tour, prevista entre el 28 de febrer i el 4 de març a Ordino Arcalís, podria no disputar-se. Si més no, segons ha pogut saber el Diari, a hores d’ara corre un seriós perill a causa de la manca de neu de les muntanyes del país. Aquesta no seria la primera prova que pateix problemes pel temps, ja que els organitzadors de La Sportiva Andorra Skimo van explicar dimecres que la cursa d’aquest cap de setmana haurà de canviar alguns dels recorreguts per aquest mateix motiu, tot i que, en aquest cas, sí que es podrà disputar sense cap tipus de problema. Pel que fa al Freeride World Tour, les particularitats especials que té aquesta disciplina de surf de neu i d’esquí forapista fan que sigui necessari un gruix important i unes característiques concretes de la neu, una circumstància que actualment no es dona, i que no sembla fàcil que es pugui produir durant els propers dies veient les previsions meteorològiques que hi ha de cara al futur. Tot i aquestes previsions, ni de bon tros està descartat que es pugui acabar celebrant la cita del circuit mundial, ja que entre les diferents fonts consultades pel Diari, hi ha opinions discrepants, i mentre que alguns experts asseguren que “veiem impossible que es pugui celebrar el Freeride World Tour”, d’altres destaquen que “encara que no seria fàcil, sí que es podria intentar fer amb aquesta neu que hi ha ara”.

L'estació segueix treballant

Pel que fa a Ordino Arcalís, on s’hauria de disputar la prova, l’estació segueix treballant amb normalitat per a la celebració del Freeride World Tour i tot es manté tal com estava previst per acollir els millors especialistes del món en el surf de neu i esquí forapista, que estan citats entre el 28 de febrer i el 4 de març per poder delitar (si s’acaba fent la prova) tots els espectadors amb les seves acrobàcies. Per aquest mateix cap de setmana està prevista l’arribada de tota l’organització del Freeride World Tour a l’estació, amb el CEO, Nicolas Hale-Woods, al capdavant, per començar a inspeccionar sobre el terreny i analitzar les diferents situacions de cara a prendre una decisió final. A les proves del circuit s’estableix un marge de sis o set dies en què es pot celebrar la competició (enguany és del 28 de febrer al 4 de març) i dia rere dia els operaris del FWT i de l’estació analitzen els possibles escenaris, les condicions meteorològiques i les previsions per als dies següents per acabar de decidir durant quin dels dies de la finestra temporal es pot realitzar la prova.

DANI FORNELL, SATISFET PER HAVER OBTINGUT LA 'WILD CAR' PER A LA CITA DEL FWT

Independentment del que acabi passant amb la possible suspensió de la cita del Freeride World Tour, el rider del país Dani Fornell va mostrar la seva satisfacció per haver obtingut una wild card per poder disputar la prova d’Ordino Arcalís. Fornell, primer esquiador forapista del país a aconseguir entrar al circuit mundial per mèrtis propis, portava dos anys retirat de la competició, però l’organització va anunciar aquesta setmana que li atorgava una de les invitacions per poder competir amb els millors especialistes del món en aquesta prova. Sobre la wild card, el rider va manifestar que “estic molt content, ja que durant aquest temps no he abaixat el nivell i segueixo entrenant-me però sense arriscar tant com abans”. A més, va afegir que “he canviat una mica el format dels entrenaments i ja no en faig tant d’específic per a la competició com abans. Quan competia feia quatre o cinc baixades, i ara potser en faig una o dues però camino més”. Després de dos anys fora del circuit del Freeride World Tour, hi torna sense pensar en cap objectiu concret, i va assenyalar que “no me’n marco cap, al final m’és igual el rànquing perquè estic fora, i vaig a aquesta prova a gaudir i a intentar donar el millor de mi”.

tracking