Reportatge

Maleïda segona volta

La darrera victòria de l’FC Andorra a la lliga s’ha d’anar a buscar al 5 de gener, últim partit de la primera volta, a Prada de Moles amb l’UE Olot (1-0). Des de llavors, l’equip ha encadenat sis jornades sense guanyar i dues derrotes seguides

Maleïda segona voltaXAVIER PUJOL

“Ara ho veiem tot molt negre però, en aquesta categoria, una de les coses positives i negatives és que si guanyes dos o tres partits tornes a estar a dalt.” Són paraules del migcampista tricolor Rai Marchán. Pot semblar un tòpic però aquest és l’argument principal al qual s’agafen vestidor, cos tècnic i cúpula de l’FC Andorra per intentar trobar respostes al que és, números en mà, una realitat irrefutable: l’equip porta sis partits sense guanyar –tota la segona volta– amb tres empats i tres derrotes, i sembla que ha perdut la química i l’encanteri que el van protegir en la primera part de la temporada. Amb la de Vila-real diumenge, l’Andorra va acumular per primer cop en tot el curs dues derrotes consecutives. Per trobar la darrera victòria cal anar a la vigília de Reis, a l’1-0 contra l’Olot a Prada de Moles amb gol de Moha Keita. Des de llavors, derrotes a casa amb l’Espanyol B, el Prat i el Vila-real B i empats a Ejea, Badalona i contra el Nàstic a casa. Un pobre botí de tres punts dels 18 posats en joc que han fet que el grup de Gabri i Jorquera, amb 37 punts, s’allunyi a set de la zona noble, la del play-off d’ascens que ara marca el Barça B amb 44 punts. “L’equip està intentant recuperar la seva millor versió”, reconeix Rai Marchán. El migcampista català subratlla que “al futbol les dinàmiques importen molt i ara portem sis partits sense guanyar i, mentalment, això no ajuda”. A més, la irregular trajectòria lluny d’Encamp s’accentua tenint en compte que l’equip no guanya des que ho va fer al Sagnier contra l’AE Prat (0-1), el 22 de setembre passat, a la cinquena jornada. Rai, però, creu que “l’equip va tornar a ser protagonista a Vila-real en moltes fases del partit i vam merèixer, almenys, puntuar”. L’Andorra, per a Rai, va fer “un pas endavant en intensitat defensiva” a Vila-real i això “ens ha de fer créixer per capgirar la situació”. En aquest sentit, el partit de diumenge a Prada de Moles (12.00 hores) amb l’Atlètic Llevant podria definir quina pot ser la trajectòria de l’equip tricolor el que resta de temporada. “Quan passes un mal moment és quan més necessites l’afició”, conclou Rai.

NOVA VICTÒRIA DE L'FC ANDORRA B A PRADA DE MOLES

El filial tricolor, que dirigeix Carlos Sánchez el Maño, segueix el seu camí ferm al grup 21 de Quarta Catalana i diumenge va superar el Torres de Segre per 1 gol a 0. Albert Rosas, al minut 20 de la segona part, va aconseguir el gol de l’equip tricolor. Amb aquesta victòria, l’Andorra B suma 48 punts i manté els set de marge respecte al segon classificat, el Pardinyes, i el tercer, que tanca la zona d’ascens, la UE Vilanovenca, ambdós amb 41 punts.