Partit acabat

L’ACB no farà repetir el polèmic final del duel del MoraBanc a Burgos, on van sumar un punt als locals que no era

Partit acabatMORABANC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ara sí. Ja es pot dir de totes totes que el MoraBanc Andorra va perdre a Burgos contra el San Pablo, però el resultat final serà de 93-88 i no pas de 94-88. El jutge de competició de l’ACB, Juan Antonio Landaberea, va entrar d’ofici per les dues greus errades de la taula d’anotació (sumar un punt a Vitor Benite per un tir lliure que el brasiler va fallar i deixar que Frantz Massenat jugués uns instants quan hauria d’estar eliminat per haver comès cinc faltes personals) i va decidir finalment que no s’hauran de repetir els 3’33” minuts finals, moment en què es van cometre les equivocacions. Finalment Landaberea va estipular que hi haurà una modificació de l’acta en què es restarà el punt fantasma a Benite i es canviarà el resultat al duel, però sense que s’hagi de repetir el final del partit, una decisió que el MoraBanc Andorra no recorrerà. De fet, el president del club, Gorka Aixàs, va fer ahir una valoració sobre el veredicte i va manifestar que “són coses que crec que no han de passar pel bé de la competició”, i va afegir que “que s’hagi de modificar una acta del partit, no saps quina afectació va tenir en el joc, i no sabria dir si la jugada va influir en el resultat final del partit”. Per últim, el màxim responsable de l’entitat va assegurar que “crec que ja ens queda lluny, té poc recorregut i el que hem de fer és girar full i intentar que no es torni a repetir una cosa així”.

GESTIONAR LA RESSACA DE LA COPA

La Copa del Rei ja és història per al MoraBanc, que s’entrenarà durant aquesta setmana sense els tres internacionals, i després gaudirà d’uns dies de festa el cap de setmana. Sobre com pot afectar la participació de l’equip en la Copa del Rei, el president Gorka Aixàs va declarar que “en aquest sentit hem vist de tot, el fet de viure tan intensament una competició com la Copa del Rei, cal veure com l’equip reacciona després d’això”, i va agregar que “hem vist equips a qui els ha servit per anar cap amunt o més amunt, i en canvi d’altres que no els ha anat tan bé i han tingut una mica de baixada anímica després de tanta intensitat, i això és el que ens tocarà gestionar aquestes dues setmanes fins al proper partit a casa i haurem de treballar sobre això i serà important”. Sobre l’actuació històrica a la Copa del Rei, Aixàs va destacar que “això ens esperona, jugar una semifinal de la Copa del Rei per primer cop queda aquí a la nostra història i ho recordarem sempre. Està clar que un cop allà tots teníem la il·lusió de jugar una final, però un cop passen els dies i les hores, veurem la magnitud del que ha fet l’equip, i més que de lliçó ens ha de servir per fer passes endavant i seguir millorant”. Per acabar, el president va manifestar que “jo prefereixo jugar dues competicions fins al final, i veurem, ara tindrem més temps per preparar els partits, i ens hem de centrar en l’objectiu del play-off, que seria complir un altre objectiu espectacular per aquesta temporada”, mentre que sobre les finestres FIBA de seleccions, va destacar que “crec que ens va bé l’aturada, alguns jugadors necessiten ritme de partits després de recuperar-se de les molèsties que han tingut”.

EL PRAT GRAN D'ESCALDES-ENGORDANY ACULL AVUI EL SISÈ CHAMPIONS FOR UNICEF

El pavelló del Prat Gran d’Escaldes-Engordany acollirà avui la sisena edició d’un clàssic, el Champions for Unicef, que recaptarà fons per ajudar en els diferents programes que l’organització té al Bhutan. La cita arrencarà a les 19.00 hores amb el partit vintage, que reuneix personalitats de l’àmbit social i polític del país com Rosa Gili, Jordi Gallardo, Josep Majoral o Pere López, integrants de l’equip Daga, que s’enfrontaran al conjunt Jakar, format per, entre d’altres, Laura Mas, David Astrié, Justo Ruiz, o Guille Cervera. El segon duel de la jornada serà a partir de les 20.00 hores i enfrontarà els conjunts Chhukha i Damphu, que estaran formats pels jugadors de la primera plantilla del MoraBanc Andorra i per esportistes del país i residents. Fins al moment han confirmat la seva presència els pilots de MotoGP Pol i Aleix Espargaró i Àlex Rins; els ciclistes José Joaquín Rojas i Purito Rodríguez; els pilots de moto Margot Llobera i Cristian España; i els esquiadors Mireia Mimi Gutiérrez, Àlex Rius i Carola Vila, entre d’altres. Les entrades tindran un preu de cinc euros i es poden adquirir anticipadament al portal d’entrades de MoraBanc, o si no, directament al pavelló. A més, hi haurà habilitada una fila zero per col·laborar amb aquest esdeveniment. Durant les últimes edicions s’han recaptat uns 2.000 euros, i la directora d’Unicef Andorra, Marta Alberch, van explicar que amb aquests diners s’han dut a terme programes com formar professors, adaptar algunes escoles o fer la traducció del llenguatge de signes anglès al bhutanès per ensenyar-lo als infants del país.

tracking