Superats (94-88)ACB PHOTO / B. B. HOJAS

El MoraBanc Andorra va encaixar la novena derrota del curs a la Lliga Endesa contra el San Pablo Burgos per 94-88 en un duel en què els tricolors van anar al darrere al marcador durant tot el partit excepte en una jugada al tercer quart. Els tricolors van reaccionar a l’últim període quan el duel ja semblava perdut, però la reacció va ser insuficient i el Coliseum Burgos, ple ahir amb gairebé 10.000 persones, segueix sent un territori prohibit per als tricolors, que encara no han guanyat a la pista burgalesa en cap de les tres ocasions que l’han visitat. Al MoraBanc Andorra va costar-li molt entrar al partit, no se sentia còmode sobre el parquet, i li costava moure bé la pilota per trobar tirs lliures, tal com explica l’1/9 en triples al primer quart pels homes d’Ibon Navarro. Tot el contrari que el conjunt de Joan Peñarroya, que sí que trobava, en canvi, bones accions ofensives. Aquesta superioritat en el joc es va materialitzar també en el marcador, i el San Pablo Burgos va arribar a tenir una màxima diferència d’11 punts, tot i que el període va finalitzar 25-16. Els tricolors van tallar la sagnia al darrere, i van fer una passa endavant guiats per Jelínek des de fora i per Musli a dins, per arribar a situar-se a tres punts, fins que sant tornem-hi, nova desconnexió, i en un tres i no res, deu a sota de nou (amb cinc tirs lliures fallats). Els tricolors, però, van poder apropar-se un pèl abans del descans (47-41) entre les protestes locals a l’arbitratge, i també entre un clàssic: la tècnica de rigor a Joan Peñarroya. És igual que sigui al MoraBanc, a Manresa o a Burgos, però els àrbitres li tenen presa la matrícula i no li perdonen la mínima. A la represa l’equip va mostrar una altra cara més semblant a la que ha portat el MoraBanc a la Copa, unes sensacions que també s’observaven en els gestos de Peñarroya, que demanava més energia als seus homes perquè veia que si no se li podia escapar el partit, i que van posar els tricolors al davant per primer cop en el partit (53-55). Però un 18-12 des de llavors liderat per Earl Clark i Jasiel Rivero va deixar els del Principat al darrere (71-65) abans dels deu minuts finals. Els tricolors seguien anant a remolc però estaven més que vius dns de l’encontre, fins que un 8-0 de parcial en poc més d’un minut va posar 11 amunt els locals (82-71) i semblava que el matx acabava aquí. Però Todorovic volia guanyar. Ahir estava endollat (va ser el millor amb 21 punts, 5 rebots i 24 de valoració) i va donar una vida extra al MoraBanc gràcies al seu encert, i va situar l’equip a només tres punts a dos minuts per al final juntament amb Moussa Diagne. Però al final, la vida extra va portar al mateix camí que l’anterior: a la derrota. La part positiva, David Jelínek, que va igualar José Liís Llorente com a jugador amb més partits del MoraBanc a l’ACB amb 121 Ara toca deixar la lliga de banda i gaudir del premi que l’equip ha aconeguit amb el seu esforç i treball, la Copa del Rei.