reportatge

Trajectòria meteòrica

El març del 2015, i amb només nou anys, Vicky Jiménez Kasintseva va guanyar un dels seus primers tornejos a l’Hospitalet en categoria benjamina. Cinc anys després el seu nom ha donat la volta al món tot i que una de les seves premisses és “anar pas a pas”.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vicky Jiménez Kasintseva arriba avui a Barcelona provinent d’Austràlia, on fa tres dies va assolir la major fita a la història de l’esport d’Andorra amb el títol de l’Open d’Austràlia júnior, però la seva gesta encara segueix fent la volta al món i els mitjans d’arreu del planeta segueixen parlant del seu èxit. El seu primer títol de Grand Slam a Oceania és la punta d’una llarga carrera tot i la seva joventut, ja que Vicky Jiménez Kasintseva va començar a jugar a tennis de ben petita. Ho va fer quasi de casualitat per passar més temps amb el seu pare (tal com va explicar en una entrevista a l’Australian Open), i a poc a poc va anar enganxant-se i enamorant-se d’aquest esport. El març del 2015, amb només nou anys, ja va aparèixer al suplement de La Base del Diari després de guanyar un dels primers títols, la prova del Circuit Juvenil d’hivern celebrada a l’Hospitalet en categoria benjamina, i a poc a poc van seguir arribant els partits, els tornejos, les victòries i els títols. Guanyar el Campionat de Catalunya aleví i infantil el mateix any, el Roland Gar­ros sub-12, el Godó sub-14 o el Mundial juvenil de Yucatán són alguns dels èxits que ha aconseguit durant els últims anys, però tot i aquests èxits i la trajectòria meteòrica, la jove tennista té clar que ha d’anar pas a pas. De fet, la setmana passada comentava a l’Open d’Austràlia que “jo intento anar a poc a poc, no vull pensar-hi perquè ara estic a aquest nivell i no vull pressionar-me perquè així no és com s’hi arriba. Vull anar pas a pas”. De fet, aquest cap moblat ha estat una de les claus per acabar-se enduent la victòria a Austràlia, on Vicky Jiménez Kasintseva ha hagut de superar moments dolents i ha acabat remuntant gairebé tots els partits. En aquest sentit, el seu pare i entrenador, Joan Jiménez, explicava al Diari que “té un do especial i un caràcter i una fortalesa especial que fa molt complicat jugar contra ella”. A més del fet d’anar pas a pas, el que també han tingut clar des de l’inici tant Vicky Jiménez Kasintseva com el seu pare i entrenador és que volia competir amb la bandera andorrana tot i l’interès que la Reial Federació Espanyola de Tennis havia mostrat en la jove tennista en diverses ocasions. De fet, la jove ha repetit en diverses ocasions durant aquesta setmana que “estic molt orgullosa de ser d’Andorra, és un país molt maco, i tot i ser petit és adorable”.

Satisfacció a les entitats

El triomf a Austràlia segueix ressonant fora del país, però també a dins. El president de la Federació Andorrana de Tennis, Àlex de Santiago, va manifestar que “és espectacular i és una esperança per poder aconseguir que el tennis sigui més popular”, mentre que el president del COA, Jaume Martí, va declarar que “m’és igual si és el major èxit o no de l’esport del país, el que compta és que és superimportant”.

EL TRIOMF A AUSTRÀLIA LA SITUA SEGONA AL RÀNQUING ITF JÚNIOR AMB 1.971,25 PUNTS

L’espectacular triomf a l’Open d’Austràlia júnior ha fet que Vicky Jiménez Kasintseva pugi al segon lloc del rànquing júnior de la ITF. La Federació Internacional va publicar ahir l’actualització de la classificació mundial i la jove tennista ocupa la segona plaça, amb un total de 1.971,25 punts, que suposa una pujada de 17 posicions. El rànquing està encapçalat per la francesa Diane Parry, que no va disputar l’Open d’Austràlia júnior, i que compta amb 2.356,25 punts. A més, Jiménez Kasintseva ocupa la primera posició entre les jugadores nascudes el 2005. D’altra banda, la jove tennista ja sap quan disputarà el seu primer torneig professional a la WTA, que serà del 5 al 10 de març a Amiens, en un campionat sobre terra batuda.

Trajectòria meteòrica

Roda de premsa de Jiménez Kasintseva a l'Australian Open

tracking